AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust i skiljeset i elitseriepremiären för damerna

Sollentuna Volleys damer förlorade en svängig match i elitseriepremiären i skiljeset mot Örebro. Sollentuna föll ihop totalt efter att snöpligt förlorat första set som man hade haft grepp om, reste sig hängande på repen i tredje med underläge 0-2 i set, vann därefter två raka set bara för att sedan förlora skiljeset. Det var en elitseriepremiär som inte bjöd på något skönspel och ett Sollentuna som var långt ifrån det man presterat på försäsongen. Förlustsiffrorna blev 2-3 (24-26, 10-25, 25-21, 25-16, 10-15).

Dagen innan match hade Örebro fått sina tre proffs spelklara. Whitney Turner betyder naturligtvis mest för gästerna då hon blev utsedd till årets anfallare förra säsongen, men tillskottet av Katarina Osadchuk om 190 cm och Hannah Martin om 185 cm gör naturligtvis till Örebro till ett helt annat lag än det Sollentuna mött två gånger om i Ligacupen.

Trots det inleder respektlöst och är med i första set där man skaffar sig ledning 20-18 samt 23-21. Den ledningen borde man förvaltat bättre och man slarvar faktiskt bort setvinst och därmed en bra inledning av matchen. Andra set blir en reaktion på setförlusten och ingenting fungerar. Vid underläge 2-16 kan man bara hoppas på att Viasat tittarna var och kokade kaffe, för det var inte någon vidare underhållning hemmalaget bjöd på.

Tredje set blir bättre men Örebro ser ut att marschera fram till en klar 3-0 seger med ledning 21-14. Sofia Täcktor, som har haft problem med sin axel på försäsongen, gör ett lyckat inhopp och i hennes serverotation vänder Sollentuna makalöst 14-21 till setseger 25-21. Här var det gästande Örebro som nog hoppades att tittarna på Viasat tittade bort. I fjärde set har pendeln helt rullat över till Sollentunas fördel som spelar ut Örebro med 25-16.

Skiljeset inleds bra men en boll som ser ut att ge en tidig 3-1 ledning avslutas med eget misstag och därifrån tappar Sollentuna initiativet i 5:e och avgörande set. Man producerar för lite egna poäng och förlorar med 10-15.

Som matchen såg ut i de andra och större delen av tredje set ska Sollentuna vara nöjda med att kunna ta med sig en poäng, men det är samtidigt synd att man inte kan förvalta momentum man skapat sig till skiljeset. Det var för många av spelarna på plan som inte tog ansvar och det straffar sig naturligtvis när Örebro ställer tre proffs på banan. Anna Harlin utses rättvist till bäste spelare i Sollentuna och därutöver kan Carolina Ljung kvittera ut ett godkänt betyg.

 

 

Bästa poängplockare i Sollentuna:

Caroline Werner, 17 p
Carolina Ljung, 16 p

Bästa poängplockare i Örebro:

Whitney Turner, 23 p
Katarina Osadchuk, 17 p

Nästa match

Lindesberg – Sollentuna, söndagen 20 okt kl 16:00 i Lindesbergs Arena 


Sollentuna Volleys damlag säsongen 13-14
Lars-Göran Eriksson (tränare), Carolina Ljung, Sophie Ågren, Camilla Hörnqvist, Nina Enocsson, Sofia Linderoth, Ieva Dobele, Sofia Harlin, Christer Ljung (sportchef)
Isabelle Falck, Sofia Täcktor, Anita Nolsjö, Caroline Werner, Hanna Lönnqvist, Anna Harlin

foto: Anders Harlin