AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

C-damerna gör säsongsdebut mot Stockholms Vingar


På söndagen säsongsdebuterade C-damerna bort mot Stockholm Vingars A-lag 

 


 


 


Det var också debut för vår nye tränare Per-Inge “Pinge” Kuné som coach i SVK.Vingars A-lag är ett storvuxet och skickligt spelande  lag, det vet vi sedan förra säsongen. Frågan var nu om vi vuxit till oss över sommaren. I första set tog Vingar en klar ledning, men våra tjejer arbetade sig in i setet men nådde inte riktigt i kapp, utan Vingar tog setet med 25-19.


I andra tog vi ledningen men sedan tappade vi fokus och många egna misstag gjorde att Vingar enkelt gick fram till en setvinst med 25-13I tredje fick vi tag på spelet och fick en ordentlig press på motståndarna, vilket ledde fram till setbollar. Tyvärr gav återigen ett par misstag Vingar övertaget och de kunde vinna även det tredje setet, nu med 26-24. Från läktarplats (där det alltid är lättast att se hur saker borde göras…) kunde konstateras att när vi ordning på mottagen och kan pressa motståndarna till misstag så spelar vi jämnt med lag som Vingar. Däremot så har vi problem med storvuxna block, där åtskilliga av våra anfall stoppades i den här matchen.


Pinges främsta budskap till tjejerna efter matchen var att förluster och deras orsaker ska tränarna älta, men spelarna ska slänga dem i papperskorgen på väg ut från planen.


Spelade gjorde Hanna, Ellinor, Aliide, Natalija, Emelie, Linn, Lovisa, Ellen, Linnea och Victoria.