AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrlag möte Södertelge i Ligacupen

Sollentunas herrlag kommer att ge sig in i Ligacupen med en veckomatch nu på torsdag mot Södertelge. I grundomgången av Ligacupen spelar man gruppspel där Sollentuna, Södertelge och Tierp möter varandra i hemma/bortamatcher.

Sollentuna – Södertelge, torsdagen 26/9 kl 19:00 i Sollentuna Sporthall

Försäsongsträningen har i år varit inriktad mot teknikträning, dels för att det finns ett behov av det och dels för att det inte blivit klart med alla spelare i truppen förrän nyligen. Vissa delar av teknikträningen har gett en effekt redan nu och vissa delar kommer vi att fortsätta jobba med, då det tar tid att ändra tekniken. Just nu håller vi på jobbar med att få övergångarna klara för de spelare som är utländska medborgare. Stefano blev spelklar idag, så han är tillgänglig för spel men de andra som är berörda vet vi inte idag om de hinner bli spelklara eller inte.

Södertälje har haft en tunn trupp när det gäller antalet spelare den här försäsongen. I helgen var de i Estland och spelade matcher mot bra motstånd, så de är inne i matchtempot, något som vi inte är, då vi inte spelat några matcher ännu.

Det som ska bli extra intressant att se på torsdag är Södertäljes nya Kanadensiske passare, Garrett Popplestone, Sollentunas hårtslående spiker Kosma Smiechowski samt samspelet mellan Kos och nye passaren Patrick Tunnell (om de blir spelklara). Kos var och provtränade med Södertälje i våras, så de har sett honom in action. Utöver dessa spelare är det många bekanta ansikten på planen, då både Södertälje och Sollentuna har många egna produkter i laget.
Vi ser elitcupen som bra träning inför seriestarten. Det gäller att hitta ett fungerande lagspel och vi har ändrat en del saker i spelsystemet från förra säsongen, så nu får vi testa förändringarna i skarpt läge.

 

Kul att matcherna äntligen börjar! Välkomna till Sporthallen på torsdag kl 19!