AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna B herrar vässar formen mot starkt motstånd

Sollentuna B herrar spelade under helgen en försäsongsturnering i Uppsala. Ifjol vann laget enkelt herrar klass II och följaktligen valda man att spela i klass I denna gång. För motståndet stod bl.a. Uppsala som ifjol vann Allsvenskan.

 

Sollentuna B herrar består i år till stora delar av ett helt nytt lag. Från fjolårets lag så har fyra killar födda -97 lämnat laget och börjat på RIG i Falköping. Dessa har till stor del ersatts av ”gamla” Sollentunaspelare som gjort comeback efter ett antal års frånvaro samt ett par nyförvärv. Laget har tränat ihop en dryg månad och kommer att bli ett gäng där lagandan sticker ut positivt. Inför turneringen hade laget ingen aning om var man stod formmässigt, men helgen visade att man tidvis kan prestera på hög nivå.

– Det var riktigt roligt att få mäta sina krafter mot kvalificerat motstånd, säger tränaren Christer Hällgren. Stundtals kan vi hålla spelet uppe på en bra nivå för att spela jämt med dessa lag. Men direkt vi tappar tryck i serve och anfall och fokus på taktiska detaljer så åker vi obönhörligen på pisk. Killarna visade bra inställning och vände hemåt fast beslutna att träna bättre och hårdare.

B herrarna var för dagen kompletterade med 15-åringarna Anton Cakste och Fredrik Ljung som båda fick hoppa in med kort varsel pga sjukdom samt krockande arbete. Båda fick massor med speltid och visade bra attityd och inställning mot det stundtals övermäktiga motståndet. I övrigt var det trevligt att återse Anders Lindahl i Sollentunatröjan och detsamma gäller debuterande John Larsson, bördig från Vingåker.

Resultat:

SVK – Östersund 20-25,20-25

SVK-Uppsala 13-25,15-25

SVK-Säter 18-25, 19-25

SVK-Teknikum 20-25, 25-22 (inget skilje pga tvåsetsmatcher)