AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas F97 tar silver i U17-SM


Sollentunas F97-tjejer åkte ner till Göteborg för att försöka försvara SM-guldet från i fjol, men i finalen blev Ystad för svåra. Trots det var det en fantastiskt fint genomförd turnering av våra 97:or.


 


 

Vi hade nog lite tur i lottningen till gruppspelet: Örkelljunga, Orion från Degerfors och IKSU från Umeå såg inte oöverstigligt ut på papperet.


I första matchen mötte vi Örkelljunga, som redan i inledningen av första set fick en av sina nyckelspelare skadad. Deras enda ersättare hade senast spelat U13 för tre år sedan, så luften gick ur matchen redan där.
Resultatet blev 25-14 och 25-16. I och med detta var vi igång och trots att första matchen blev lättare än väntat var samtliga spelare topptaggade.


I andra matchen mötte vi Orion som inte ställde till några problem: 25-16 och 25-13. I matchen luftade vi samtliga 11 spelare i truppen.
I den sista matchen i gruppspelet mot IKSU där återigen alla spelade. Första setet vanns enkelt: 25-6.
I det andra experimenterade Lennart och jag en del, vilket ledde till att spelet hackade en smula, men det var aldrig någon fara utan setet vanns med 25-21.


Nu var vi i kvartsfinal mot Tuve, arrangörsklubben som kom tvåa i sin grupp.



En kvartsfinal är alltid en rysare: Förlust och en femteplats är det bästa som kan uppnås. Dessutom hade det inneburit en funktionering kvart över åtta på söndagsmorgonen. Dubbelt obehag alltså.
Nu hade Tuve bara sex spelare och de hade fått slita hårdare i sina matcher. Det i kombination med att vi har ett mycket komplett och samspelt lag gjorde kvarten till en ganska enkel affär: 25-16 och 25-17. Semifinalen räddad och en lugn morgon. Matchstart klockan elva..


I semin stod Engelholm för motståndet, ett Engelholm med en rejält lång 99:a, Isabell Haak, som vass spiker. Nu lät vi inte henne komma till så lätt, tight block när hon var fram och serve på henne när hon var bak innebar att hon inte gjorde så många poäng som vi befarade. Dessutom servade och anföll våra tjejer på ett kraftfullt sätt och semin blev inte den rysare vi befarat: 25-14 och 25-10. Vi var i final!



Där mötte vi Ystad som i sin semi lika enkelt avfärdat Södertelge med 25-17 och 25-13.
Final mellan Sveriges två särklassigt bästa U17-lag helt klart!
Ystad bygger mycket av sitt spel på centern Filippa Hansson och kantspelaren Stina Rix och vår uppgift var att försöka neutralisera dessa två.
Tyvärr lyckades vi inte fullt ut. Trots en mycket bra match av våra tjejer (vilket gällde i samtliga matcher, inte en svacka på sex matcher. Att andra set mot IKSU blev poängmässigt jämn berodde på lagledarna..) så kom vi inte riktigt åt Stina Rix. Ystad var i och med det något bättre och vann rättvist med 25-20 och 25-23.


Sammanfattningsvis kan sägas att vi har ett mycket kompetent lag med en bred trupp. Om någon spelare i startsexan hackar finns duktiga avbytare att sätt in. Däremot har vi ingen storstjärna, vilket nu innebar att vi den här gången inte rådde på ett lika jämnt lag med en sådan.
Självklart hade det roligast att vinna guld, men vi vann ett silver!



Sedan, som grädde på moset, blev Linnea uttagen till All Star team som center.


Spelade gjorde:
Linn och Lovisa: passare
Sofia, Hanna, Nicole, Emelie och Ellen: spikers
Amanda och Linnea: centrar
Jessica och Natalie: liberos
Alla tjejerna gjorde fantastiska insatser och är underbara både som spelare, lagkamrater och människor!


I och med denna turnering gjorde Lennart och jag antagligen vår sista turnering som lagledare. Det har varit en fantastisk resa med de här tjejerna, av vilka många var med i Kidsvolley redan för snart sju år sedan. Och jag hoppas att samtliga fortsätter med volleyboll!


Så i fortsättningen blir det att sitta på läktaren och njuta!


Foto: Christer Ljung