AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dags för U17 SM i Göteborg

Kommande helg 13-14 april inleds säsongens Svenska Mästerskap i volleyboll för ungdomar med U17 klassen. Sollentuna reser med en trupp om 4-lag, drygt 40 spelare och 8 ledare för att delta i kampen om medaljerna. Förra årets U17SM slutade med dubbla SM-guld men om det går lika bra denna gång vet vi strax efter 16:00 på söndag.

 

 

 

Avfärden för Sollentunas U17-trupp startar med samling 18:45 på Stockholms Central för att sedan åka tåg 19:14. Inkvartering sker i Hvitfeldtska Gymnasiet och matcherna spelas i Valhalla sporthall centralt i Göteborg.

 

Spelschema finns på http://www.profixio.com/resultater/vis.php?turn=u17sm13

 

Sollentunas U17-tjejer har Örkelljunga, Orion och IKSU i gruppspelet. Placerar man sig bland de två bästa går man vidare till kvartsfinal där någon av Gislaved, arrangörsklubben Tuve, Vallentuna eller Ystad väntar. Kvartsfinalerna spelas sist på första speldagen kl 18:45 och brukar vara fyllda av kamp och spänning att ta sig vidare till söndagens semifinaler.

Coach Lennart Kristiansson säger så här inför helgen:

– Vi har tränat hela året med denna helg i siktet och vi körde också ett eget träningsläger under Påsklovet, så vi har förberett oss väl. Vi kommer med nästan full trupp men tyvärr fick en spelare kliva av i sista stund på läkares inrådan. Det är tufft att gå hela vägen och målsättningen är att göra en så bra turnering vi bara kan. Spelar vi som vi brukar är förhoppningen att kunna vara med och slåss om medaljerna.

 

 

Sollentunas U17-killar tog sig genom kvalet utan några större hinder och har därför fått en minst sagt luftig första dag. Gruppspelet erbjuder bara två matcher då man är i en trelagsgrupp med Dalarö och Hylte/Halmstad. Kommer man topp 2 i gruppen väntar kvartsfinal 18:45 mot någon av Falkenberg, Vindrarp elller Vingåker.

Coach Calle Ljung ser på helgens U17SM så här:

– Vi ska naturligtvis gå för att försvara titeln och vi har ett komplett lag tycker jag. Men man ska inte utmåla Sollentuna som favoriter då mycket kan hända då nerverna kommer igång i viktiga matcher. En nog så svår motståndare i helgen är vi själva där vi måste hitta viljan att vinna hos spelarna och laget.

 

 

I flickornas öppna SM-klass deltar Sollentuna med två lag från träningsgruppen F98 där 19 spelare och 4 ledare ska införskaffa SM-rutin i Valhalla sporthall. Lag Sollentuna Bellum har gruppspel mot Åstorp, Ymer, Solna och Veddige. Lag Sollentuna Lucror har i sin grupp Bromma, Team Gotland, Vännäs och Warberg. Totalt är det 29 lag som gör upp om medaljerna i öppna klassen.

Coach Elias Hjerpe funderingar inför helgen:

– Vi har ju två lag som vi åker med och självklart satsar vi på att komma så långt som möjligt med bägge lagen. Men eftersom vi inte har sett de andra lagen så är det svårt att veta exakt vad vi kan förvänta oss. Lottningen spelar ju också in där en grupp kan vara stentuff eller lite enklare. Vi får helt enkelt ta en match i taget.

Spelschema för öppna klassen finns här http://www.profixio.com/resultater/vis.php?turn=oppna13