AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Nästan Grand Slam i PU17 slutspelet i Stockholm Volley Cup

I söndags var det slutspel i PU17-klassen i säsongens Stockholm Volley Cup och Sollentuna ställde upp med 3 lag.
Det gick riktigt bra för Sollentunas 15-16 åriga killar och det var faktiskt matchboll till en Grand Slam på medaljerna. Nu blev resultatet 1:a, 2:a och 4:a vilket är en riktigt starkt prestation.

 

Sollentunas 97:or, där Peter, Victor, Jakob och Jakob för dagen hade förstärkt med Susanne och Gabriella från F98, gick fram som en slåttermaskin i turneringen och hade inga problem att ta sig till final utan setförlust. I gruppspelet gjorde laget som slutade 4:a, Blockheads, från Sollentunas P98 bra motstånd och fick så pass bra siffror som 21-25, 17-25.

Just lag Blockheads tog sig till semifinal efter en seger 2-1 mot Team Gotland i en match där man inledde bra, tappade spelet i andra set, men hämtade sig i skiljeset och vann med 2-1 (25-22, 15-25, 15-10). Man gjorde även bra motstånd mot träningskompisarna i lag Blockbuster i semifinalen där man speciellt i andra set visade upp ett fint spel. Kanske var man lite slut då man direkt efter fick spela bronsmatch mot Södertelge Ninja och coach Calle Ljung kunde bara slita sitt hår och konstatera att fokus fanns någon annanstans då första set förlorades med hela 9-25.


David i Blockheads samt Robin, man-of-the-match i bronsmatchen

Men trots lite toma blickar inledningsvis hos killarna i lag Blockheads så börjar spelet komma tillbaka. Södertelge leder dock hela setet. Robin Holmqvist är den som ser sina lagkamrater i ögonen och visar att han vill mer. Vid 21-24 vinner Blockheads bollen och Robin går samlad ner och drar in 4 tuffa servar och vänder till setvinst 26-24. Skiljeset är jämnt upp till 10 innan Södertelge skaffar sig matchbollar. Sollentuna räddar den första och ställningen är 12-14 och servaren är ingen mindre än Robin igen som denna gång vänder siffrorna till 15-14 och matchboll Sollentuna. Man har en andra matchboll vid 16-15 och där kunde matchen lika gärna vunnits om domaren noterat att det var en baklinjespelare som anföll framför 3 meterslinjen. Nu slutade skiljesetet 18-20 till Södertelge och så nära som 2 matchbollar från bronset var killarna.

Finalen blev en ålderskamp mellan Sollentuna 97:or och 98:or, dvs Sollentunas kommande spelare i U17-SM fast på var sin sida nätet. Det blev dagens utan tvekan mest välspelade match där bägge lagen visade att man behärskar en hel del i sin reportoar. 97:orna stod för det tyngre och fysiska anfallet men fick också se sig nerblockade av sina yngre klubbkompisar. Finalen slutade 19-25, 18-25 sett med 98:ornas ögon.


Jakob anfaller mot block av Jesper och Fredrik

Medaljörer:
Susanne, Peter, Victor, Jakob Z, Gabriella
Fredrik, Oskar, Anton, Niklas, Jesper och Adam