AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna Volleys herrar säkrar elitserieplatsen

I returmötet mot Lund på hemmaplan i elitseriekvalet så säkrade Sollentuna Volleys herrarplatsen i elitserien till nästa säsong. Förutsättningarna var sådana att man endast behövde vinna ett set då första matchen slutade 3-0 till Sollentuna. Vinsten skrevs tillslut till 3-1, men matchen förlorade betydelse efter 25-18 i först set till Sollentuna och båda lagen tog tillfället i akt att avsluta säsongen med att ge speltid till så många spelare som möjligt.

 

Sollentuna ville inte riskera något utan tog kommandot i första set med ledning 12-9 som drygades ut till 18-12. Återigen vinns ett set i kvalserien där Sollentuna har fler nivåer kvar men ändå visar sig vara det klart bättre laget. När setbollen slogs in till 25-18 var kvalet avgjort och resten av matchen betydelselös.

I andra set har Sollentuna ledning, men bägge lagen byter friskt spelare och momentum i Sollentunas spel försvinner. Vid 19-19 glider initiativet över till Lund som vinner andra set med 22-25. De två efterföljande seten vinner Sollentuna och matchen slutar 3-1.

I och med vinsten i kvalserien och säkrad elitserieplats säsongen 13/14 är årets säsong slut för Sollentuna Volleys herrlag och arbetet med att göra ett bättre resultat då är redan igång.