AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust borta mot Katrineholm B för B damerna

Sollentuna B damer mötte Katrineholm B i Vårettan Norra tidigt där samling och avfärd var innan 07:00 på lördagsmorgonen. Till matchen reste man med enbart 6 spelare där lagets bägge passare saknades pga sjukdom. Trots det och att man dessutem saknade libero lyckades B damerna göra bra motstånd och fick så fina siffror som 0-3 (19-25, 20-25, 22-25).

 

Det var inte bättre än att bägge passarna var sjuka bägge till match. Detta gjorde att B damerna hamnade i den utmanande situationen att man var tvungen att resa till match utan någon av ordinarie passare. Petra Strömwall som spelat libero och spiker har även spelat passare, men det var för 5 år sedan, men nu var det dags igen. Dilemmat var att Petra även under säsongen spelat libero i laget, vilket gjorde att B damerna spelade med centrar som servemottagare och Petra som passare. En annorlunda uppställning.


Blok från Klara och Camilla

Första set startar naturligtvis i underläge då det tar tid att hitta varandra i ovanlig uppställning, men vid 8-15 börjar B damerna fungera. man kommer så nära som 14-18 innan setet försvinner till 19-25. Öppningen i andra lovar gott och man leder 8-6  innan det tar stopp och KVKB lyckas vända och gå ifrån till en ledning som man håller i till 20-25.

I tredje set har B damerna spelat upp sig ordentligt och leder 10-6, 14-10 innan hemmalaget gör ett byte som får liv i det blir jämnt upp till 21-22, men tyvärr gör Sollentuna ett par bleka bollar i avslutningsskedet och missar chansen att förlänga matchen. Man får nöja sig med att ha varit nära att ta set å KVK B utan vare sig ordinarie passare eller libero.


Dagen vikarierande passare – Petra Strömwall

Petra Strömwall gör ett förvånansvärt bra jobb som vikarierande passare efter fem år utan passarträning och ska inte lastas för resultatet. Extra plus i Sollentuna går till Hanna Lejeby för distinkt anfallspel både i mitten och på kant samt Annie Löfqvist för bra arbetet som servemottagande spiker.

I och med förlusten försvann chansen till serieseger men en match återstår, borta mot Jomala kommande lördag. Vinst och 3 poäng i den matchen och man säkrar andraplatsen i Vårettan Norra.