AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damlag möter Lindesberg i kvartsfinalen

På lördag är det dags för första kvartsfinalen på damsidan och det blir en repris på fjolårets kvartsfinal eftersom Lindesberg valde att få möta Sollentuna. Lagen har mötts ett flertal gånger i år och Lindesberg har vunnit samtliga matcher, men många gånger har seten kunnat sluta med Sollentunavinst.

Lindesberg har ett anfallsstarkt lag och spelar med inte mindre än fyra utländska spelare. Av de svenska spelarna så är det främst centern Tina Johansson och spikern Sara Malmlöv som utgör det största hotet mot Sollentuna. Lindesbergs spel bygger mycket på en stark offensiv och det kommer att bli en utmaning för det unga och orutinerade Sollentuna att sätta press på Lindesberg.

I Sollentuna så har laget dragits med en del sjukdomar och skador under veckan som gått. Sofia Harlins knäskada är undersökt men det är i dagsläget oklart om hon kan medverka i matchen på lördag. Samtidigt har Sofia Täcktor en skada i höften som gör att även hennes medverkan på lördag inte är säker.
Sollentuna har annars avslutat serien starkt och spurtade till sig en sjätteplats i serien. Spelet i de avslutande matcherna har varit stabilt och Anna Harlin har lyckats få med sina centrar mer i spelet än tidigare. Nyckelspelare kommer att vara just Anna Harlin och Kaitlynn James och det är viktigt att dessa två lyckas för att kunna besegra Lindesberg.

– Det är inspirerande att slutspelet börjar och det är bra för framtiden att våra unga spelare får känna på dessa matcher, säger Peter Hodor. Att möta Lindesberg passar oss på flera sätt, dels att det är nära dit och dels att vi gjort ett par bra matcher mot dem. Vi har inget att förlora i dessa matcher och vi kan spela avslappnat från första boll. Att vi har avslutat säsongen så pass starkt gör att jag inte tror att Lindesberg får en promenadseger till semifinalen, avslutar Peter.

 

Kvartsfinalen spelas i bäst av 5 matcher:

Kvartsfinal 1:5, Lindesberg – Sollentuna, lördagen 16 mars, kl 18:00 i Lindesbergs Arena

Kvartsfinal 2:5, Sollentuna – Lindesberg, torsdagen 21 mars, kl 19:00 i Arena Satelliten

Kvartsfinal 3:5, Lindesberg – Sollentuna, söndagen 24 mars, kl 14:00 i Lindesbergs Arena

ev

Kvartsfinal 4:5, Sollentuna – Lindesberg, tisdagen 26 mars, kl 19:00 i Arena Satelliten

Kvartsfinal 5:5, Lindesberg – Sollentuna, torsdagen 28 mars, kl 19:00 i Lindesbergs Arena