AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SVK D-damerna möter Solna VBK i B-hallen


SVK’s D-damer (födda 96 och 97..) tog sig an serieledaren Solna på söndagseftermiddagen


 


 


 


 


Solna är ett bra lag, serieledare i Vårtvåan Norra före Bromma. I förra mötet vann de enkelt i raka set.
Nu var det ett tag sedan och våra tjejer har tagit ett par steg framåt, samtidigt som Solna har problem med sjukdom och bara hade sex spelare tillgängliga.
I första setet var vi som vanligt lite skärrade av motståndarna och hade problem med mottagen så Solna vann setet tämligen enkelt.



I det andra gjorde vi ett par förändringar samt fick ordning på mottagen vilket ledde till vassare anfall. Samtidigt hade Solna en svacka, så bra kantanfall i kombination med ett effektivt blockspel gav en komfortabel setvinst för SVK.



I det tredje kom Solna tillbaka och fick en liten ledning som de höll setet ut. Det fjärde setet blev jämnt, med ett bra spel från båda lagen, men återigen var SVK lite vassare med ett varierat passningsspel och en högeffektiv vänsterkant där Sofia briljerade. Även centrarnas blockarbete och bra mottag och defence betydde åtskilliga poäng och vi lyckades vinna setet knappt.



I femte var tjejerna rejält trötta vilket i kombination med lite otur: ett rotationsfel när Solna servade i nät och sedan en oturlig nätrullare i nästa boll innebar ett litet ryck för Solna som vi inte orkade hämta in, utan Solna drog ifrån och vann enkelt.
Siffrorna blev, med våra först: 10-25, 25-15, 19-25, 26-24 och 7-15.


Trots allt visade vi att vi kan spela jämnt med de bästa lagen i Vårtvåan, vilket är ett gott betyg till den träning och metodik som Peter trummat in under säsongen.


Spelade gjorde Mollie, Hanna, Amanda (comeback efter lång bortavaro!), Linnea, Sofia, Linn, Lovisa, Nicole, Ellen, Jessica och Natalie.


Foto: Lena Bouveng