AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas B damer vinner över serieledande Rissne i Vårettan Norra

Sollentunas B damer är inne i en bra period och tar sin tredje seger på 8 dagar då man besegrar serieledande Rissne i returmatchen i Vårettan Norra. I och med vinsten säkrar även B damerna en plats i Superettan till höstsäsongen fast två matcher återstår. Segersiffrorna idagens match blev 3-0 (25-17, 26-24, 25-23).

Dagens match spelades i B-hallen i Sollentuna Sporthall och visst hade B damerna en liten fördel av hemmaplanens lite låga takförhållanden. Återigen är det bra servande och bra bollkontroll som gör att man sätter press på Rissne direkt samt inte ger bort poäng i onödan. Vid 9-4 tar gästerna första timeouten och andra ryker vid 15-7. I ledning 20-9 ser det ut att bli stora siffror, men ett passarbyte i Rissne får lite ny fart på Rissnes spel. Massor av setbollar vid 24-16 och övertaget i första set ärrejält.

Andra set blir tvärt om och känns nästan lite hopplöst vid underläge 8-14. Rissne har breddat sitt anfallsspel och passar inte bara vänsterkanten. Sollentuna å andra sidan är lite väl passiva i försvarsspelet i detta skedet och gör det lite väl enkelt för bortalaget. Vid underläge 15-19 har Tina Thurin en lyckad serverunda där gapet minskar till 18-20 och hoppet tänds en aning. Rissne har setbollar vid 22-24 då Sollentuna visar styrka och tar 4 raka bollar vilket ger en 2-0 ledning och ökad trygghet.

Tredje och sista setet är jämnt där lagen växlar att leda med någon boll. Egen timeout vid 18-19 där fokus upprepas på att inte ge bort poäng i onödan till rutinerade Rissne. B damerna går in med en härlig inställning och vänder 18-19 till matchbollar vid 24-21. Rissne räddar de två första men Sollentuna ser till att ta hem segern med 3-0 med 25-23.

Det var tredje matchen på 8 dagar och nog märks det att det flitiga matchandet gett positivt resultat. I dagens match gavs inte många poäng bort via onödiga misstag då B damerna lyckades spela mycket bollsnålt. Matchens profil var återigen liberon Sanna Thurin som skapade trygghet och arbetsro med stabilt spel i bakplan, tillsammans med systern Tina som spelade servemottagande spiker. Centrarna Isabelle Falck och Hanna Lejeby gör även de en bra match sett till både block och anfall. Deras räckvidd vid nät är en tillgång i volleyboll-Sverige.


Sollentunas B damer för dagen
övre fr v: Tina Thurin, Annie Löfqvist, Sanna Thurin, Sofia Nacksten, Sara von Sydow
undre fr v: Lydia Karlsson, Petra Strömwall, Hanna Lejeby, Isabelle Falck

Med två omgångar kvar säkrar alltså Sollentunas B damer en plats i höstens Superettan. Man har kvar att möta Katrineholm B borta nästa helg och därefter Jomala borta helgen därpå. Faktiskt är man med och fightas om förstaplatsen i serien.

Tabellen
http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD2195&k=LS2195&p=1