Gediget lagarbete gav seger för B damerna

I Vårettan Norra tog Sollentunas B Damer emot Jomala kl 13:00 på lördagseftermidagen och matchen utvecklade sig till ett gediget lagarbete som gav segern med 3-0 (25-10, 25-22, 25-13). Laget spelar stabilt försvarsspel och lyckas komma till anfall på så gott som de flesta bollar. Det är endast i andra set som en period av lite lamt servemottag som hindrar siffrorna från att visa skillnaden som fanns mellan lagen.

Första set innehåller tre bra serverundor, där Tina Thurin, Sara von Sydow och Isabelle Falck sätter press på motståndarna. Ledningen är så stor som 15-4 och 17-6, men B damerna lyckas håll fokus uppe och visar upp ett stabilt spel i första set. Passaren Sofia Nacksten hanterar bollen och gör det som det tränats på de senaste veckorna, vilket leder till en stark och bred offentiv. I andra set går laget ifrån till 12-7 men vid 14-11 börjar man sätta servemottaget på 4-5 meter. Jomala har spelat upp sig och visar kämpartakter, men B damerna borde kunnat komma till bättre lägen. Det blir riktigt spännande vid 21-21 innan man går ifrån och vinner setet med 25-22. Det var ett par år sedan man vann matcher på att bara skicka över bollen och låta motståndarna göra misstagen och Sollentuna blir lite för mesiga i anfallet helt enkelt.

Isabelle Falck anfaller i mitten och servemottag av dagens Libero, Sanna Thurin, samt Hedvig Lannersten

I tredje set skärper laget till sig och återigen står det 15-4 på poängtavlan. Alla förstår vart segern kommer att hamna, men B damerna fortsätter att spela sitt spel. Det är endast en liten period vid 16-6 som man tappar några bollar och släpper upp motståndarna i protokollet. Man går ifrån till 23-13 och där avslutas matchen med två raka servess av Annie Löfquist.

Sara von Sydow anfaller på högerkanten och block av Isabelle Falck och Sara vin Sydow.

Det som bör noteras från matchen är passaren Sofia Nackstens stunder då hon hittar mitten och bakåt i sina passningar och vad det ger anfallsmässigt, men matchens stora förgrundsfigurer var dagens libero, Sanna Thurin, som spelar helt utan misstag samt Isabelle Falck vars blockspel och centeranfall skapar ett övertag framme vid nät. Kantspikers ska också samtliga ha sin del av dagens beröm då framför allt ansatsen, och att ta sig till sådan, var något man visade att man jobbat med på träningarna. Den enda kvar att berömma då blir Hanna Lejeby som visar en intressant formkurva mot ungdoms SM-perioden via starkt servande, stabilt block samt ett samarbete på gång med passare Sofia Nacksten.