AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Gislaved hemma i serieepilogen för damlaget

Sollentunas damlag blev i helgen klara för slutspel och möter i grundseriens sista match Gislaved på lördag. Förra gången lagen möttes vann Gislaved med 3-2 efter att ha räddat en matchboll i femte set och mycket tyder på att det kan bli en ny jämn match.

Gislaved bygger mycket av sitt spel på sina två vänsterkantspelare Amanda Hill och Whitney Johnson. Efter juluppehållet har även en ny amerikanska vid namn Danielle Carlson anslutit till laget och man har därmed fått ett bredare anfall. Laget har varvat bra med mindre bra insatser under våren men verkar nu ha hittat ett vägvinnande spel, vilket man inte minst bevisade då man slog Engelholm men 3-0 på hemmaplan senast.

I Sollentuna handlar det om att hitta ett bra spel inför stundande kvartsfinaler. En som sett bättre ut på träningarna på sistone är Caroline Werner som också hade hög effektivitet från sin högerkant mot Ljungby och var en starkt bidragande orsak till att man kunde vinna den matchen. Eftersom Sofia Harlin fortfarande har känningar i sitt knä och sannolikt inte kommer att medverka på lördag, så är denna match också ett tillfälle att pröva alternativa uppställningar. Vad gäller Sofia så inväntas svar från magnetröntgen för att veta hur pass allvarlig hennes skada är, men vi hoppas att hon är tillbaka inom kort.

Välkomna till Satelliten på lördag för grundseriens sista hemmamatch!

Matchen spelas:

Sollentuna – Gislaved, lördagen 9 mars kl 16:00 i Arena Satelliten