AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damerna klara för slutspel

Sollentunnas damer är klara för slutspel när en omgång av Elitserien återstår. Tack vare den härliga segern mot Ljungby samt att RIG Falköping slog Örebro med 3-0 gjorde att Sollentuna blev klara för slutspelet. Damerna ligger nu på en sjunde plats med 17 poäng, samma poäng som Svedala, en poäng före RIG Falköping och ointagliga fyra respektive fem poäng före Örebro och Ljungby.

I lördagens match gjorde båda lagen gjorde en nervös insats i en inte allt för välspelad men spännande match. Sollentuna var det laget som bäst lyckades hålla nerverna i schack och hade ett bättre grundspel, vilket gjorde att de kunde vinna matchen med 3-1.

Referat från matchen mot Ljungby:
Sollentuna ställde upp med en delvis ny uppställning då de saknade skadade Sofia Harlin. Sofia fick stå över dagens match på grund av en känning i knät. Men de övriga i laget klev fram och visade fint spel, speciellt Kaitlynn James och Caroline Werner. I början av matchen fick Sollentuna inte sitt bock- och försvarsspel att stämma och Ljungbys amerikanskor kunde vinna många anfall. Trots detta kunde Sollentuna vinna första setet, men Ljungby kvitterade direkt i andra set. De två första seten bjöd på många publikfriande dueller, men kanske inte den bästa volleybollen.

I det tredje setet började Sollentuna få ordning på sitt block- och försvarsspel och kunde få stopp på fler av Ljungbys anfall. Samtidigt ökade Sollentunas servepress och Ljungby fick svårt komma till bra anfallslägen. Sollentuna gick snabbt fram till fyrapoängsledning och tackvare fint anfallsspel från Kaitlynn James kunde Sollentuna mot slutet av setet dryga ut ledningen till en vinst med 25-18.

Det fjärde setet var nästan en kopia av det tredje setet rent poängmässigt, Sollentuna tog en tidig ledning som de drygade ut i slutet till en vinst med 25-18. Trots att Sollentuna gav bort sju poäng, fem servemissar och två anfallsmisstag, kunde de vinna setet komferatbelt. Det som avgjorde till Sollentunas fördel var att de hade en bättre anfallseffektivitet och ett bättre block-/försvarsspel.

Kommentar från Sollentunas coach, Daniel Glimvert:
– Idag var det mer kamp än skönspel och vi var de som ville mest. Nu fick vi med oss tre riktigt viktiga poäng, som mycket väl kan göra skillnad. Vi hade svårt att hitta rätt i vårt block- och försvarsspel, men det blev bättre och bättre genom hela matchen. När dessutom Kaitlynn James gör 27 anfallspoäng och Carroline Werner har en hög anfallseffektivitet, hade inte Ljungby något att sätta emot. En stark laginsats i ett utsatt läge gör att avsaknaden av Sofia Harlin minimerades.

Nästa hemmamatch:
Sollentuna-Gislaved, lördag 9 mars kl 16:00 i Arena Satelliten

foto: Anders Harlin