Bortaseger för Sollentunas B-damer mot Uppsala

Sollentunas B-damer vann returmötet mot Uppsala i Vårettan Norra med klara 3-1 (26-28, 25-10, 26-24, 25-15) där mycket handlade om att sätta press på serven, spela smart block/försvar samt hålla nere de egna misstagen. Det var andra matchen som Sanna och Tina Thurin spelade med laget sedan hemkomsten från höstens vistelse i Brasilien och tvillingarna visade under matchen upp stort bollkunnande.

Matchen spelades i slutet på v9, vilket i Stockholmsregionen betyder sportlov, vilket i sin tur betyder att närvaron i spelartuppen varierar ordentligt. Under söndagen kom tre återbud av 8 spelare, vilket gjorde att Hanna Lönnqvist hoppade ur duschen efter elitseriematchen mot Ljungby in i bilen mot Uppsala. Med Hanna hade B damerna det imponerande laget bestående av 6 spelare till matchen. Spelarmaterialet beståd av 5 spikers och en passare, om vi nu ser på Tina Thurin som spiker mer än passare.

Styrkan hos Sollentunas B damer är att just anpassa sig till det spelarmaterial man har och trots att man öppnar med 9-17 underläge i första set skaffar man sig två setbollar vid 25-24 samt 26-25. Tyvärr bränner man bägge setbollarna på servemissar och förlorar första set med 26-28.

Andra set reparerar man skadan och tar en 9-1 ledning i passaren Sofia Nackstens och spikern Sanna Thurins inledande servrundor. Andra set flyter på bra och man har ledning 18-8 och vinner stort 25-10 tack vare att man bara gör 3 egna misstag. Tina Thurin står för listigt anfallsspel och mixar det bästa av beach- och inomhusspel och gör många poäng. I det tredje setet blir man lite för lojja vid ledning 11-4 och försprånget krymper så sakta och blir till underläge 21-22 som blir till två setbollar till Uppsala vid 22-24. Här skärper sig B damerna ordentligt och tar 4 viktiga poäng när det behövs som bäst.

Fjärde och sista set karakteriseras av ett Sollentuna som tar en klar ledning 10-6, 12-7 samt 17-10, men man visar även tecken på lite trötthet. Hanna Lönnqvist har varit i farten med ett morgonträning med elitdamerna, matchen mot Ljungby och står nu kl 19:20 i Boländerhallen i Uppsala och kämpar mot både motståndarna och tilltagande trötthet. Annie Löfquist tar över högerkanten och tillsammans med Tina Thurin plockar bägge viktiga poäng som ger stabil set och matchvinst med 25-15.

Matchens MVP utses till Sanna Thurin som stod för bra servande, ett mycket stabilt försvarsspel samt en stark offentsiv. B damerna visar under matchen upp mycket god kommunikation och spelglädje. Det enskilt avgörande momentet var bollkontrollen, vilket laget visade upp via ett i stort sett felfritt försvarsspel.