AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SVK C Dam möter Stockholms Vingar C på söndagseftermiddagen


SVK’s och Stockholms Vingars respektive C-lag möttes i Forsgrenska på söndagseftermiddagen. En seger för våra C-tjejer samtidigt som vinst för Stjärnfall mot Nyköping i den efterföljande matchen skulle innebära säkrad plats i Division 1 till hösten.


 


 

Det är en viss klasskillnad mellan de två C-lagen, vilket visade sig ganska snabbt. Trots att det är svårt att möta mindre skolade lag så höll vi ganska enkelt Vingarna efter oss i 1:a set, som vanns ganska enkelt med 25-12.

I andra började tjejerna spela mer krampaktigt och stressat och Vingar kunde hålla jämna siffror. En anledning var avsaknaden av libero vilket tvingade våra centrar till mottag de inte riktigt är vana vid. Setsegern var dock aldrig hotad, mycket tack vare Mollie som var i princip felfri på sin vänsterkant. Kul! Setet stängdes med 25-18.

Det tredje var det andra likt, lite stressat när Vingar anföll, men vårt block och anfall var ändå klassen bättre. Bra centeranfall gav en del poäng, liksom bra servande av samtliga. Mollie var återigen i stort felfri och setet stängdes med 25-17.

Spelade gjorde Natalija, Lola, Anna, Emelie, Lovisa, Mollie och Matilda.

Att sedan Stjärnfall vann med 3-0 mot jumbon Nyköping innebär att vi har en ointaglig ledning över dem, och därmed ska platsen i Division 1 vara säkrad för SVK C.

Foto: Lena Bouveng