AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Att ha chansen men inte ta den

Sollentunas herrar hade chansen att ta sig upp på slutspelsplats igen vid ledning 1-0 och 17-13 men tyvärr kunde man inte ta vara på den chansen. Istället var det gästande Örkelljunga som i stundens nöd tog sig i kragen och vann viktiga bollar som vände matchen. Slutresultatet blev 1-3 (25-16, 23-25, 17-25, 14-25). Sollentuna Volleys Herrar är därmed riktigt illa ute vad gäller en slutspelsplats och behöver vinna sista matchen hemma mot serietvåan Falkenberg samtidigt som man måste förlita sig på att andra resultat går Sollentunas väg.

 

Örkelljunga ställer upp i första set med bara en center på plan som går diagonalt med passaren och denna uppställning är de inte vana med. Sollentuna inleder bra och tar ledningen med 8-3som blir till 10-4 innan ÖVK vaknar till och framför allt centern Amoroso vinner flera poäng. Men vid 12-9 rycker Sollentuna igen där Victor Pettersson har en bra runda och lyckas i flera anfall. Hemmmalaget drar ifrån till 21-12 och första set är naturligtvis Sollentunas.

I andra set är det jämnt upp till 11-10 innan Sollentuna återigen fick ett bra flyt som gav ledning 17-13. Här händer kommer dock spelet av sig där Sollentuna gör en rad misstag vilket ÖVK utnyttjar och går ikapp till 18-18. Örkelljunga skaffar sig övertaget i setet där Tobias Persson gör två viktiga poäng till 23-21 för ÖVK.
Vid 22-24 sideoutar Oskar Söderlund distinkt till 23-24 och efterföljande serve sprätter ÖVK över nät men där Sollentuna tyvärr förlorar tryckduellen till 23-25. I stället för ledning 2-0 står det nu lite snopet 1-1 på resultattavlan.

I tredje set hamnar Sollentuna efter men jobbar sig ikapp till 10-11. Här sker en rad för matchen avgörande misstag där Sollentuna missar serve och anfall samtidigt som centern Amoroso vinner tre raka poäng. Vid underläge 13-18 går luften lite ur hemmalaget och det rinner iväg till stora siffror 17-25.

I fjärde set leder Sollentuna fram till 5-4 men återigen är det en serie egna misstag som tvingar coach Lars-Göran “Snillet” Eriksson att ta sina två timeouter i snabb följd medan underläget bara ökar till 9-15. Örkelljunga har bra kontroll på spelet och kan vinna 25-14 mot ett avstannande Sollentuna.

Inför sista omgången har Sollentuna fortfarande chansen att ta en slutspelsplats men det hänger på att laget besegrar serietvåan Falkenberg hemma samtidigt som övriga resultat går Sollentunas väg.

 

Nästa match:

Sollentuna – Falkenberg, lördag 2 februari kl 17:00 i Arena Satelliten