Tung förlust för Sollentunas herrar

Sollentunas herrar inkasserade en tung förlust borta mot Vingåker i veckomatchen. Laget var egentligen inte nära i slutet på något set, trots att man ledde med 10-4 i andra set, och förlusten skrevs till stora siffror 0-3 (17-25, 19-25, 19-25). I och med förlusten åkte Sollentunas herrar ner under slutspelstrecket igen, men chansen till att klättra i tabellen kommer redan till helgen.

Att matchen hade stor betydelse i streckstiden om en slutspelsplats för bägge lagen syntes tydligt i matchinledningen. Första poängen är ett vackert mittenanfall signerat Frederik Gewers och Andreas Grundstedt. Därefter är servemisstagen från bägge lagen klart dominerade och publiken undrade säkert hur svårt det kan vara att sätta en serve i volleyboll.  Sollentuna har en liten ledning men det är hemmalaget Vingåker som skärper sig först. Från 8-10 rinner första set iväg via 13-16 till 13-21 och 17-25. Sollentuna gör 11 egna misstag och har dessutom stora problem med sitt servemottag där man blir essade 4 gånger.

Trots kallduschen i matchinledningen så stutsar Sollentuna tillbaka i i början av andra set med en 10-4 ledning. Ansiktsutrycken hos spelarna börjar se mer hoppfulla ut. I mitten av setet är det återigen servemottaget som trilskas och man sprätter över tre raka mottag vilket blir straffsparkspoäng till Vingåker som går upp i ledning 15-16. Vid 18-21 går tåget där Sollentunas anfall blockas ned fyra gånger på rad. 0-2 underläge är ett faktum.

I tredje set så blir Sollentunas spel än mer krampaktigt då man innerst inne anar vart det hela är på väg att sluta. I detta set gör man 8 egna misstag, blir essade 5 gånger och gör bara 6 egna anfallspoäng och 2 blockpoäng. Vingåker är för starka där Litauiske centern Gaidys är 100%-ig i sitt anfall denna afton och gör 10 poäng på 10 pass.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson kommenterar förlusten:

– Vi gör en icke godkänd insats som lag idag. Matchen gällde mycket och vi klarar inte av att hantera pressen det medför och blir helt enkelt mesiga på plan. Passaren Fredrik Gewers, som för övrigt nästan är poängbäst, är den som får godkänt individuellt. Därutöver är Andreas Grundstedt i närheten av samma betyg. Flera av de övriga spelarna har en anfallseffektivitet som ligger under 0% och då kan matchen bara sluta på ett sätt.