Resumé: SVK C & D samt F97

Här följer en sammanfattning av vad träningsgruppen SVK C/D haft för sig den senaste tiden. Förutom en plump har det blivit full pott.

Lördagen 9/2 spelade både SVK C och D. Våra C-tjejer åkte till Nyköping för att möta just Nyköping. Dessa damer visade sig spela en ganska oortodox form av volleyboll, vilket ledde till att våra tjejer gjorde det lite väl svårt för sig. Dessbättre var deras oortodoxa volleyboll ganska dålig, så vi vann med 3-0 och klara siffror: 25-17, 25-14 och 25-17. Spelade gjorde Natalija, Aliide, Anna, Mollie, Matilda och Elli.
Samtidigt mötte våra D-tjejer Stockholms Vingar B i Satelliten. Det är ett gäng som vann båda mötena mot oss under hösten, och då med en total setvinst på 6-1. Nu tokkämpade sig 97:orna till en 3-0 vinst med knapp marginal: 25-21, 25-20 och 25-23 i set. Spelade gjorde Linnea, Linn, Lovisa, Sofia, Hanna, Emelie, Nicole, Ellen, Jessica och Natalie.

Söndagen 10/2 spelades 5:e omgången av Stockholm Volley Cup FU17 i Tellushallen där våra 97:or spelade. I gruppspelet avfärdades Södertäljes andralag och våra 98:ors förstalag i raka, men ändå något krokiga set. Bl a hade vi bara en center och de som vikarierade för den andra gjorde det bra, men något förvirrande blev det dock. I semin kördes Vallentuna som sig bör över, återigen i raka set. Sedan återstod endast finalen, som vanligt mot Södertäljes förstalag. De var för dagen rejält decimerade av influensa och kunde bara mönstra sex spelare. När sedan en av dessa stukade foten i 1:a set så gick luften ur tillställningen och vi vann tämligen enkelt. Spelade gjorde Linnea, Linn, Lovisa, Sofia, Hanna, Emelie, Ellen, Jessica och Natalie.

I lördags (16/2) kom tyvärr ett bottennapp, men förhoppningsvis säsongens enda. SVK C mötte Stockholms Vingar A hemma i Satelliten, och förhoppningen var en jämn och välspelad match. Tyvärr inleddes matchen med ett bedrövligt servemottag och avsaknaden av vår libero Jenny var uppenbar. Vi fick aldrig riktigt tag i spelet och fick därmed inget anfallsspel att tala om. I andra spottade vi upp oss och spelade jämnt, men var aldrig riktigt nära. I tredje gick luften ur totalt och Vingar kunde vinna ganska enkelt.
Det var synd, men sådant händer. Lola och debuterande Mia fick godkänt, men alla kan mycket bättre, det vet jag! Setsiffrorna (Vingars först) blev 25-11, 25-23 och 25-12. Spelade gjorde Natalija, Lola, Mia. Matilda, Anna, Elli, Aliide och Mollie.

Så igår (17/2) åkte SVK D till Västerås för att möta seriejumbon med samma namn. De hade inte vunnit ett set i Vårtvåan, vilket såg lite märkligt ut under uppvärmning och inspike. De här damerna kunde spela volleyboll och Lennart identifierade en gammal elitspelare från Katrineholm. Nåväl, våra tjejer spelade kompetent i första set och vann ganska komfortabelt trots att vi återigen bara spelade med en ordinarie center. I andra kom Västerås igång och vi fick problem med deras snabba centerspel och parrar från deras vänsterkant. Vi förlorade setet så inför tredje set bytte vi centervikarie, så Sofia fick gå på vänsterkanten samt ställde om försvaret för att plocka deras parre-spel, vilket lyckades bra. Tredje blev en jämn rysare där vi låg under till 20-22 där vi tog 1:a timeouten. De vann nästa boll och vi tog timeout igen. Sedan följdes vi åt till 26-26 men där ryckte våra tjejer och setet vanns med 28-26. Fjärde blev rena avrättningen, där framförallt Nicole på vänsterkanten briljerade. Setsiffrorna blev med våra siffror först 25-16, 16-25, 28-26 och 25-6. Deras lagledare såg måttligt road ut efter matchen, han tittade bort när vi skulle tacka.. Spelade gjorde Linn, Linnea, Nicole, Sofia, Hanna, Lovisa, Natalie, Jessica och Ellen.