AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar vinner lokalderbyt

Sollentuna Volleys herrlag vann lokalderbyt i elitserien mot Södertelge i tre raka set på bortaplan i Täljehallen. Trots en svag inledning på första set blev det aldrig riktigt spännande utan Sollentuna kunde, med hjälp av övertag i servemottag och block, till slut vinna ganska enkelt. Slutresultatet blev 3-0 (25-19, 25-19, 25-18).

Första set startar illa med 2 servemiss, ett nedblockat anfall, två egna misslyckade block samt ett avblåst fingerslag. Men vid underläge 3-7 svänger setet och Sollentuna är i kapp vid 10 lika. Därefter följs lagen åt upp till 18 lika innan Södertelge gör två raka misstag följt av två block signerade av Andreas Grundstedt och Staffan Blomgren.

Andra set börjar även det med ett 3-7 underläge men vid 10 lika stämmer det mesta för Sollentuna där man går ifrån till 18-12 bl a av 4 raka anfallspoäng av Victor Pettersson. Oskar Söderlund har även framgång och bromsar motståndarnas anfall i block samt avgör två raka bollar på nästföljande anfall. Efter tio minuters paus inleder gästande Sollentuna med stort självförtroende och tar ledningen med hela 12-5. Södertelge repar mod och kommer så nära som 13-15 innan Sollentuna drar ifrån igen. Vid 24-17 har herrlaget massor med matchbollar. Staffan Blomgren lyckas inte blocka ner Hampus Randéns sideout men vid bollen efter ger Staffan igen och avgör matchen med ett block ut slag på Hampus.

Kommentar från Lars-Göran “Snillet” Eriksson:

– Varför spelade vi inte så här mot Tierp senast, undrar jag efter matchen? Vi var ju ett helt annat lag idag där framför allt vårt blockspel visade sig vara vårt starkaste vapen. Med 16-7 i block till oss lyckas vi ta bort deras två främsta anfallare Weemes/Stamler som får lämna matchen med 5 resp 4 anfallspoäng. Vi hade även ett fungerande servemottag med 80% positiv och 64% excellent. Victor Pettersson gjorde sin andra bra match i rad och spelar tre set utan att göra ett enda anfallsmisstag och blir med det poängbäst i laget med 16 poäng.

– Det är fyra tuffa matcher framför oss med RIG Falköping och Vingåker borta, samt Örkelljunga och Falkenberg hemma. Ska vi ha en chans att lyckas ta en slutspelsplats krävs att vi kan fortsätta spela som vi gjorde idag. Vi har definitivt inte råd med att upprepa nivån vi höll mot Tierp.

 

Återstående matcher:

Sön 17/2 14:30 RIG Falköping – Sollentuna
Tor  21/2 19:00 Vingåker – Sollentuna
Lör  23/2 16:00 Sollentuna Örkelljunga
Lör  2/3   17:00 Sollentuna – Falkenberg