En poäng för Sollentunas damlag mot Svedala

Det blev en förlust med för damlaget mot Svedala på lördag eftermiddag. Sollentuna hade chansen till tre poäng med 2-1 i set och 22-19 i det fjärde men fastnade i en olycklig rotation och Svedala vände matchen. Matchen slutade 3-2 till Svedala (25-23, 15-25, 24-26, 25-23, 15-8)
.

Första set börjar jämnt men Sollentuna tar tag i setet efter bra block och försvarsspel. Man leder setet med 16-10 men tillåter Svedala komma in i setet genom alltför enkla anfallspoäng under andra halvan. Ledningen till trots så är det jämnt vid 23-23 och Svedala vinner setet med 25-23 efter två anfall från vänsterkanten. Andra set är Sollentunas från början och man tar tidigt en stor ledning. Nu har man bättre kontroll på Svedala poänggörare och slappnar aldrig av. Setet enkelt till Sollentuna med 25-15.

Det tredje setet tar vid där det andra slutat. Sollentuna kontrollerar Svedalas spel och tar en stor ledning med 19-11 som sedan blir 23-17. Då fastnar Sollentuna i en rotation och i Roxanne Neelys hoppserve kan Svedala ta sju raka poäng innan Sollentuna gör poäng till 24-24. Två anfall av Kaitlynn James gör att Sollentuna till sist vinner setet och säkrar en poäng.

I det fjärde setet är det ett spänt Sollentuna som inte får ordning på sin servemottagning och Svedala får göra alltför enkla poäng. Svedala leder med 13-7 och sedan med 17-13 innan Sollentuna segar sig ikapp och förbi. Efter bra servar av inhoppande Hanna Lönnqvist så leder Sollentuna med 22-19 med boll uppe för 23-19 men Sofia Harlins anfall blir nedblockat. Efter detta får Sollentuna väldigt svårt i sin sideout och Svedala går fram till 24-22 innan Sollentuna reducerar. På setbollen blir Anna Harlin mycket tveksamt bortdömd för två slag när hon ska lägga över en räddning men Svedala vinner setet med 25-23.

I det femte setet är Svedala bättre än Sollentuna och det blir aldrig riktigt spännande. Dåliga beslut från Sollentuna gör att Svedala enkelt spelar hem det femte setet med 15-8 och matchen med 3-2.