Katrineholm B för svåra för Sollentuna B

Sollentuna tog emot Katrineholm i Arena Satelliten för andra gången på fyra dagar, men denna gången stod drabbningen mellan klubbarnas B damer. Medan Sollentunas B damer till mesta delen består av tonåringar så var KVK B åtminstånde drygt 10 år äldre i genomsnitt. Att det äldre Katrineholm besatt rutin visade sig när de svängde matchen från ett tillsynes klart 2-0 ledning till 1-3 förlust. Slutresultatet blev 1-3 (25-21, 23-25, 11-25, 21-25).

Genom första set har Sollentunas B damer initiativet och leder med ett par bollar. Man har svårt med att vårda gratisbollarna och ännu svårare med att ta Katrineholms pet. Segersiffrorna borde varit större, men det blir bara 25-21. I andra set leder B damerna 15-11 och 19-14 och går mot en säker 2-0 ledning, vilket så här lång även känns rättvist. Men här kommer rutinen hos Katrineholmspelarna fram samtidigt som motsvarande orutin visar sig hos Sollentuna. Ledningen krymper till 20-18 och det blir värre när gästande KVK B skaffar sig setbollar vid 21-24- I princip inget funkar när B damerna spelar 1-10. Man har fasligt svårt att stå still i försvar, komma till anfall och göra det enkla rätt. Typiskt för ett lag som inte har flytet är att man räddar 2setbollar bara för att vid 23-24 slarva med gratisboll och inte komma till anfall. Man bjuder setbollen på eget misstag,

Tredje set blir en mental kollaps där det står 1-8 och 4-12 innan man börjar vakna till liv. Vid 9-14 känns det som om setet skulle kunna bli något jämnt, men skillnaden är ganska stor mellan lagen här. Katrineholm står metodiskt still i försvar och plockar det mesta medan Sollentuna spelar stressigt och överarbetar varje moment. 11-25 är stora siffror och tredje set vill man helst glömma.

Fjärde set börjar med 5-8 underläge men därefter repar B damerna mod och hittar lite spelglädje och tar ledningen med 13-10. Tyvärr ligger man sedan efter i mot slutet på setet och vid 21 lika lyckas man inte något vidare med anfallspelet och fyra långa bolldueller vinns samtliga av gästande Katrineholm.

Det var den bästa sämsta matchen B damerna har gjort, dvs av de matcher man förlorat så var denna matchen den man lyckades göra mest motstånd i. Glädjeämnen var centerspelet där Isabelle Falck, Hanna Lejeby och Klara Kindlund efter de två första seten var hundraprocentiga. Isabelle Falck kandiderade på titeln lagets spelare. Att spela mot lag med lite äldre spelare med rutin är inget nytt för B damerna, men denna säsong har man haft fastligt svårt för lag som Katrineholm B och Rissne. Tålamodet i det egna spelet har inte infunnit sig och modfälldheten har fått ta överhand för lätt.