SVK D förlorade borta mot Solna

Sollentunas D-damer förlorade borta mot Solna på lördagen med 3-0

Vi mötte serieledarna, och det ska slås fast: Solna är seriens bästa lag, inte tu tal om det. De har spelat tre matcher utan setförlust hittills. Men det kan inte skyla över det faktum att D-tjejerna inte gjorde någon av sina bättre insatser.

Första setet får dock vi coacher ta på oss. Vi drabbades nämligen av den briljanta idéen att testa med ett två-passarsystem när vi hade både Linn och Lovisa på planen. Tanken var att alltid ha passaren på ettan och därmed ha tre anfallsutväger, och det var nog smart. Problemet var att vi aldrig tränat så, och framförallt i rotationen med båda på position ett och två så blev förvirringen total. Detta i kombination med ett uselt servemottag ledde till en snabb setförlust.
Andra set blev inte mycket bättre, trots en återgång till en passare.
I tredje skedde en klar förbättring där framförallt Nicole kom igång på vänsterkanten, och vi ryckte åt oss en ledning med 11-6. Då tog Solna en time-out som ledde till att vi förlorade fokus och sedan gick det som det gick: Vi förlorade med 25-8, 25-8 och 25-13, mycket på egna misstag.
Spelade gjorde Linn. Lovisa, Linnea, Ellinor, Sofia, Nicole, Aliide och Ellen.