Första matchen i Vårtvåan N Damer för SVK D

Hemmamatch i B-hallen mot Bromma KFUM-KFUK.

Första divisionsmatchen för våra D-damer, födda 97. Vi kommer att till stor del köra träningsgruppens två divisionslag SVK C & D åldersindelade, för att samträna 97:orna så mycket som möjligt inför U17-SM i vår.

Vi inledde alltså säsongen hemma mot Bromma, ledda av herrlagets libero Stefano Coccolo..

Som vanligt inledde vi 1:a set spattigt och nervöst så Bromma skaffade sig en stabil ledning som vi inte kunde hämta in, utan förlorade med 15-25. Andra setet var det första likt, Bromma drog ifrån och vi spelade nervöst och komplicerat. Förlust 14-25, och en snabb hemfärd kändes sannolik.
 
Inför tredje genomförde vi, i avsaknad av avbytare, den enda möjliga förändringen: passare och högerspiker bytte plats (båda är passare) för att åtminstone göra något. Detta i kombination med taktiska time-outer förändrade matchbilden totalt. Laget spelade som i trance och mosade motståndarna med 25-10. Detta enligt traditionen: i alla matcherna i Division 1 under hösten spelade vi bäst i det tredje setet för ett sedan förlora det fjärde.. I fjärde bröt vi dock traditionen. Mycket bra spel i där vi stängde nätet för deras 3:or, bl a så vanns även det fjärde setet, nu med 25-20. Det femte och avgörande blev en nagelbitare som till slut vanns med 16-14!
 
Spelade gjorde Linn, Lovisa, Amanda, Jessica, Linnea, Sofia och Hanna. Bäst i laget var vår libero Jessica.