AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar förlorade mot Linköping

Det blev ännu en förlust för Sollentuna Volleys herrar i elitserien när man efter juluppehållet tog emot regerande Svenska Mästarna Linköping. I samtliga tre set hamnade man tidigt i underläge med ett par poäng som man inte var riktigt i närheten av att hämta hem. Förlusten blev till slut så klar som 0-3 (14-25, 20-25, 19-25).

 

Bägge lagen har haft ett elitserieuppehåll utan Grand Prix spel och således i princip med samma förutsättningar till matchen. Linköping smygstartade visserligen vårsäsongen i elitserien förra helgen med match mot Tierp medan Sollentuna inte spelat match sedan 16 december borta mot Falkenberg.

Första set startar med en klar skillnad – blockspelet. Då Sollentunas anfall oftast fastnar i block så smiter Linköpings bollar enkelt förbi. Underläget är så stort som 1-8 innan hemmalaget vaknar och går i kapp till 10-12. Men spelet i stort är för otajt hos hemmalaget och lyckas man ta en boll i försvar så lyckas man därefter inte komma till anfall. Helt logiskt så vinner gästande Linköping första set stort med 14-25, vilket inte är smickrande med Sollentuna ögon sett.

Andra set startar på samma sätt där ett tidigt underläge poängmässigt hänger kvar hela setet. Trots ett litet, lite övertag i servemottaget lyckas inte Sollentuna vara tillräckligt starka i anfallet. Linköping däremot är skickligare på att utnyttja bollarna de får tag på i försvar och vända till egna poäng. Fredrik Gustavson på kanten och Erik Knutsson i mitten står för den mesta poängskörden och hittar vägar förbi Sollentunablocket. Tredje set är en kopia på andra set där Sollentuna ligger under 16-19, men där man haft möjligheter att leda med motsvarande siffror bara man färvaltat chanserna man hade.

Lars-Göran Eriksson kommenterar matchen så här:

– På det hela taget var det varken ett steg frammåt eller bakåt, för vi är inte bättre än så här just nu. Stefano Coccolo, vår libero, gör en av sina bättre matcher i framför allt servemottaget och på vänsterkanten når tillslut Staffan Blomgren upp till betyget godkänt. Tyvärr inleder vi alla tre seten för dåligt för att kunna bjuda till kamp. Vi behöver vara med i poängställningen för att kunna hota, men Linköping är för effektiva för det.

 

foto: Anders Harlin

Matchstatistik:

http://www.cupassist.com/pa/livescore/men/stats.php?year=2012&id=M_M12-47

Nästa match:

Habo – Sollentuna, söndagen 0 januari kl 16:00 i Habo Sporthall