AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vårettan startar med en seger för B damerna

Sollentunas B damer inleder Vårettan på hemmaplan med att besegra Uppsala med 3-1 (25-20, 27-25, 12-25, 25-22).
Det var inspirerat spel, trots en rejäl svacka i 3:e set, som bäddade för 3 poäng i kampen om en retur till Superettan till hösten.

 

Uppsala hade gått obesegrade i 8 matcher i Division 1 Norra under höstsäsongen och hade därmed bevisat att de var ett slagkraftigt lag som vill upp. Sollentunas B damer däremot hade genomgått tuffa matcher i Superettan med 2-6 i matchfacit och var sugna på att revanschera sig.


Block av Isabelle och Sandra samt servemottag av Annie

Inlednigen av första set är jämn men B damerna har bra servemottag och vågar gå på i anfall och drar ifrån till 19-13. Därefter krymper ledningen till att bli 20-20 innan man avslutar setet med 5 raka poäng. I andra set gör först Isabelle Falck en stark serverunda och sätter press på gästande Uppsala och vid underläge 13-14 är det Annie Löfquists tur att göra detsamma. Sollentuna drar ifrån till 22-19 och blockspelet är kanske den största segervapnet så långt i matchen. Uppsala tillåts inte ha någon vidare effektivitet på sina kanter där centrarna Klara Kindlund och Isabelle Falck sliter på bra i blocket.

I tredje set leder Sollentuna 5-3 och ska precis lägga in den högre växeln för att dra ifrån då det blir precis tvärt om. Allt går fel och man börjar spela lite slarvigt. Samtidigt har Uppsalas mittenspel kommit igång och B damerna är lite sena i den omställningen. Vid 10-20 underläge är det inte att göra och matchen lever vidare til ett fjärde set.

Vid 8-8 i fjäde setet kommer ytterligare en bra period där Sollentuna går iväg till 15-9. Nu har B damerna fått kontroll på Uppsalas mittenspel, men man slappnar av lite förtidigt och släpper upp Uppsala till 23-21 som blir 23-22. Timeout och därefter 2 raka poäng ger seger 3-1 och 3 sköna poäng i seriestarten av Vårettan.


Petra, dagens libero in action, samt Sara anfaller på högerkanten

Matchen igenom fungerar servemottaget och block riktigt bra där dagens libero Petra Strömwall tar för sig ordentligt. På högerkanten bör även Sara von Sydows anfallsvilja nämnas med beröm och Isabelle Falcks centerspel i de två inledande seten noteras också på pluskontot.

Nästa match spelas borta mot Rissne söndagen 27/1 och då kanske det är dags för revansch för förlusten senast när lagen möttes i Superettan.