AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Lindesberg hemma när serien vänder för damlaget

Sollentunas damlag möter Lindesberg på hemmaplan i första matchen efter juluppehållet. Inför matchen så ligger Sollentuna på sista plats i serien men vi hoppas på att laget trots det ska kunna störa de regerande Svenska mästarna.

 

Lindesberg kommer från ett Grand Prix under trettonhelgen där det blev brons efter förlust mot Engelholm i semifinalen och vinst mot Hylte/Halmstad i matchen om tredje plats. Laget ligger även på en tredjeplats i serien och man förfogar över ett komplett lag med tungt anfallsspel. Man har även under juluppehållet tagit in en ny spelare i amerikanska Emily Stockman med meriter från franska och finska ligan.

I Sollentuna så är alla spelare i träning och laget har tränat på bra de senaste dagarna och kommer inspirerade inför vårsäsongen. Laget har tidigare under säsongen spelat jämnt mot Lindesberg men har inte haft rutinen för att kunna ta det sista steget och vinna de jämna seten. En spelare som har sett bättre och bättre ut är Caroline Werner som vi tror ska kunna göra en riktigt bra vårsäsong från sin högerposition.

Kommentar från Peter Hodor:

– En tuff omstart mot ett lag som har bättre matchtempo än oss i och med deltagande i Grand Prix. Det blir för oss att vara på tårna från start om vi ska kunna pressa Lindesberg lika bra som vi gjort tidigare. Laget har blandat bra med mindre bra insatser under hösten och vi jobbar på att kunna hitta en bättre kontinuitet i vårt spel. Vi går dock in i varje match med tron om att vi kan vinna och ingenting är annorlunda denna gång.