AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Fjärde plats i Ungdoms Grand Prix för Sollentunas damjuniorer

Sollentunas damjuniorer gjorde en godkänd insats i Ungdoms Grans Prix men fick nöja sig med en 4:e plats i turneringen. Placeringen är snäppet under vad man siktade på men det är bra lag man förlorar mot, trots för det mesta bra eget spel. Sollentuna hade en mycket tuff lotting med i princip tre matcher på 6 timmar under första dagens spel och nog syntes det att orken inte räckte riktigt hela vägen. 

 

Sollentuna – Värnamo 2-0 (26-24, 25-17)

Första matchen på lördagen gick mot Värnamo och det blev en öppning som var trevande där man låg under med 17-20 i första set, kämpade sig ikapp och förbi till setboll 24-23 och sedan tog hem setet på tredje setbollen 26-24. Andra set spelas med mer lugn och man går ifrån till ledning 16-9 som sen blir 25-17. Hanna Lönnqvist på högerkanten ärden starkast lysande stjärnan som har riktigt hög effektivitet, understödd av Sandra Hallströms pass.

Sollentuna- Vallentuna 0-2 (23-25, 20-25)

Vallentuna hade lite revansch att kräva då de efter förra årets UGP inte vann en match mot Sollentuna på våren, vare sig i ungdomssammanhang eller i seriespelet. Nog syntes det att Vallentuna ville mycket från början och Sollentuna hamnar under 4-8. Därefter kommer en period av riktigt bra spel från Sollentuna och man vänder till 12-10 som blir till 17-13. Blockspelet fungerar riktigt bra och stoppar effektivt Vallentunas centerspel. Camilla Hörnqvist som libero står också för ett par riktigt svettiga defense där man försvarar Vallentunas tunga kantanfall. Vid ledning 22-19 börjar det kännas som om första set kan gå damjuniorernas väg, men här kommer ett par avgörande bollar då Sollentuna inte kan förvalta sina lägen. Vallentuna vänder till 22-24 och trots att man vinner servemottagnings anfall snyggt till 23-24 så slår Vallentuna nästföljande boll genom blocket. I andra set hamnar Sollentuna under med 4-8 igen och det underläget följer med hela setet. Disciplinerat blockspel och bra försvar varvas tyvärr med onödiga egna misstag, så som servemiss, nätberöring och övertramp. En match som med en gnutta tur hade kunnat få ett annat resultat

Semifinal Sollentuna – Engelholm 0-2 (20-25, 16-25)

Endast 50 minuter efter avslutat match mot Vallentuna börjar inspiken till semifinalen mot Engelholm. Fysiskt och mental återhämtning efter urladdningen mot grannklubben fick därmed inte mycket tid. Det reflekteras också i spelet mot Engelholm där skärpan hos spelarna är som en sinuskurva och varierar kraftigt. Kanske trodde man att det ordnar sig, men Engelholm var alldeles för bra. Från 10-11 rinner första set ifrån Sollentuna och i andra set är Engelholm för starka för ett Sollentuna som börjar gå på knäna.

Bronsmatch Sollentuna – Svedala 0-2 (11-25, 23-25)

Svedala bestod av mycket bollskickliga tjejersom kanske inte är längst i volleyboll Sverige och duktige centern Victoria Larsson. Taktikten blev därmed att trippelblocka mitten samt att jobba hårt i försvar. Men i första set fungerar inte mycket och faktiskt blir Sollentuna riktigt avklädda med stora siffror. Till andra set byter Sollentuna om lite i uppställningen i ett försök att vända skutan. Det tar en liten stund innan tjejerna hittar varandra och andra set startar i underläge. Men när man väl hittat varandra så börjar man ta kommandot i setet. Bra försvarspel av Carolina Ljung och centerspel av Isabelle Falck gör att Sollentuna är först till 20. Tyvärr är återigen inte skärpan på topp och efter två grova servemissar och ett anfallsmisstag står det 22-24. Sollentuna räddar första matchbollen och försvarar också Svedalas nästföljande servemottagningsanfall men kan inte få bollen i backen. Det hade kunnat bli ett spännande skiljeset men Svedala var det starkare laget och vinner bronsmatchen rättvist.

 

De 10 spelarna kommer från tre olika lag vilket betytt att man endast har haft träningarna inför UGP att få ihop lagspelet. Bortsett från första set mot Svedala så presterar Sollentunas damjuniorer volleyboll i nivå med vad man kan förvänta sig med den förberedelsetiden. Det är en liten för hög dos av oprovocerade misstag för att man ska kunna säga att de jämna setförlusterna enbart beror på avsaknad av den där lilla turen. Men med lite tur och ett par misstag mindra så hade man hamnat på pallplats. När SM-kval perioderna inleds och man ser tillbaka på UGP kommer nog damjuniorerna att vara ganska nöjda, trots fjärdeplatsen.