AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas ungdomar aktiva under jullovet

Under jul- och nyårshelgerna passar de flesta på att vila upp och ladda om inför vårterminen vare sig det handlar om arbete, skola, idrott eller andra aktiviteter.  De allra flesta i Sollentuna Volley gör även detsamma men i år är det fyra grupper som kommer vara igång i princip hela tiden för utom själva helgdagarna. Det är Sollentunas damjuniorer som ska spela Ungdoms Grand Prix, herrjuniorerna som ska till turneringen i Vantaa, Finland, samt 14 st pojkar- och flickor födda -98 som ska representera distriktet och försöka komma överst på pallen med Stockholm-Gotland i Distriktslaget.

 

 

Damjuniorerna och Ungdoms Grand Prix

Ungdoms Grand Prix är de 6 bäst placerade lagen ifrån U19 SM från föregående vår som spelar en turnering samtidigt som senior GP under trettonhelgen 5-6 januari i Katrineholm. Sollentunas damjuniorer tog SM-silver och kliver därmed in i turneringen som andrarankade lag. UGP är en turnering med bara tuffa matcher och marginalerna är små. I årets turnering deltar Svedala, Sollentuna, Vallentuna, Södertälje, Engelholm och Värnamo. Förra året blev det en bronsmedalj. Under jul- och nyårshelgen tränar Sophie Ågren, Sandra Hallström, Hanna Remme-Larsen, Camilla Hörnqvist, Sofia Nacksten, Klara Kindlund, Hanna Lönnqvist, Carolina Ljung, Isabelle Falck och Annie Löfquist för att kunna försvara Sollentunas färger.

Herrjuniorerna till Vantaa, Finland

Sollentunas pojkar U19 åker till Vantaa, Finland 5-6 januari 2013 för att delta i Baltic Sea Junior Tournament (BSJ) . BSJ är den största inomhusturneringen för ungdomar i Finland med deltagande lag från Finland, Estland, Ryssland och Sverige. Laget åker till Vantaa för att möta internationellt motstånd och på så sätt spela ihop laget som en del av förberedelserna inför vårens SM-kval och SM-slutspel. Efter bra spel och seger i 3-kungaslaget tidigare i höst så är förväntningarna höga vad gäller resultatet, dvs ytterligare en turneringsseger. De som åker är Peter Blomgren, Jacob Mohlin, Jakob Zachrisson, Erik Hällgren, Martin Forsén, Sergej Engström samt Victor Nielsen.

Sollentuna stommen i Stockholm-Gotlands Distriktslag

DistriktsSlaget är volleybollens motsvarighet till hockeyns TV-pucken där de 8 distrikten i Svenska Volleybollförbundet spelar en turnering i den ovanliga U16 klassen. Under november hölls uttagning till Stockholm-Gotlands distriktslag där 12 pojkar och flickor från distriktets klubbar skulle tas ut. Ur Sollentuna Volleys P98 samt F98 grupper togs inte mindre än 7 pojkar och 7 flickor ut vilket betyder att de respektive lagen till övervägande del består av Sollentuna spelare.

Pojklaget representeras av Anton Cakste, Fredrik Ljung, David Ryan, Kaveh Rahimi-Hansson, Jesper Ullberg, Niklas Fredstam och Oskar von Sydow. Flicklaget representeras av Filippa Ström, Sandra Kallvikbacka, Hanna Peric, Kajsa Österman, Johanna Molin, Susanne Cueva, Emma Lundberg.

Speciellt flicklaget har ett fint facit att försvara med 5 guld och 1 silver de senaste 6 gångerna turneringen spelats. Pojklaget var senast i final men föll mot Halland i skiljeset. DistriktsSlaget spelas även den under trettonhelgen 5-6 januari i Katrineholm tillsammans med UGP och Grand Prix.