AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Positiv avslutning på höstsäsongen för damerna

I lördags åkte damerna ner till Gislaved för årets sista match. Hösten har varit tung med endast en vinst och nu gällde att hitta tillbaka till formen från de första matcherna. Och stundtals visade damerna att formen hade börjat komma tillbaka, men tyvärr räckte det inte hela vägen. Matchen slutade med en vinst för Gislaved med 3-2 (25-21, 19-25, 18-25, 25-15, 17-15), Sollentuna hade dock matchboll i det femte och avgörande setet.

 

Matchen började dock inget bra för Sollentuna, de hamnade direkt i ett fempoängsunderläge som sedan växte till ett tiopoängsunderläge, 16-6. Men här visade Sollentuna att man faktiskt ville mer än tidigare under säsongen och de började knappa in. Upphämtningen började dock lite för sent och setet vanns av Gislaved med en marginal på 4 poäng.

Andra set var det dock omvända roller, Sollentuna tog en tidig ledning som de senare drygade ut till en tiopoängsledning, 6-16. I slutet slappnade Sollentuna av lite men kunde ändå vinna setet med 19-25. Sollentuna fortsatte sen sitt fina spel i det tredje setet som de vann med 18-25, mycket tack vare bra försvarsspel och ett starkt anfallspel från fram för allt Laura Feldmann.

I det fjärde hade dock Sollentunatjejerna tappat allt fokus och Gislaved kunde enkelt ta sig fram till en tiopoängsledning i början. Sollentuna vaknade dock till och knappade in till en trepoängsledning för Gislaved. Gislaved var dock det klart starkare laget i detta setet och kunde i slutet segla ifrån igen och vann till slut med hela 25-15.

Då var det dags för ett avgörande set och det blev, som det ofta blir i avgörande set, väldigt jämnt. Gislaved ledde med något poäng genom hela setet och hade den första match bollen vid ställningen 14-13. Sollentuna gav sig dock inte utan tog sig fram till matchboll vid ställningen 15-14, Där dundrade dock Gislaved spiker, Whitney Johnson in ett anfall från deras vänsterkant till femton lika. Gislaved kunde sedan med en stark vilja vinna 2 bollar till och vann där med setet med 17-15 och matchen med 3-2.

Kommentar från Sollentunas coach Daniel Glimvert:

– Vi gör en bra insats idag, förutom precis i början av första set och stora delar av fjärde set. Det känns ändå bra att vi lyckas hitta det spelet vi hade i början av säsongen, även om vi inte riktigt lyckades hålla det under hela matchen. Vi ser nu fram emot en bra träningsperiod under juluppehållet och omstarten i serien den 12 januari då vi möter Örebro på hemmaplan.