AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Gislaved på bortaplan för Sollentunas damer

På lördag bär det återigen av mot Småland där damlaget ska möta förra årets överraskning Gislaved. Gislaved chockade många då de förra året slog ut Engelholm i kvartsfinal och var en hårsmån från att ta sig hela vägen till final. I år har man varvat bra prestationer med mindre bra men de senaste matcherna har ändå visat på att fjolårsformen börjar komma.

Gislaved bygger mycket av sitt spel på sina två utländska kantspelare, Whitney Johnson och Amanda Hill. Sollentuna får möta ett lag som spelar snålt och kämpar för varandra och det är många lag som kommer från idrottshallen i Gislaved med noll poäng. Gislaved har av tradition varit starka på just sin hemmaplan så det är en tuff utmaning för vårt unga Sollentunalag.

I Sollentuna så har veckans träningar byggt på att komma tillbaka till det starka försvarsspel man visade upp i början av serien. Laget är revanschsuget efter förra veckans mindre bra insats mot Ljungby och hoppas kunna störa Gislaved genom att inte bjuda på lika mycket som man gjorde mot Ljungby.

Kommentar från Peter Hodor:

– Vårt fokus måste nu vara att hitta tillbaka till vår tidigare form efter några matchers svacka. Vi måste jobba hårt på varje träning och match och tjejerna har visat att de hela tiden vill bli bättre. Att möta Gislaved på deras hemmaplan har de senaste åren varit svårt och vi kan räkna med ett taggat och inspirerat hemmalag. Det är några punkter i vårt försvarsspel som vi jobbat på i veckan och vi hoppas att det ger resultat till helgen.  

Matchen spelas:

Gislaved – Sollentuna, lördagen 15 december kl 15:00 i Gisle sportcenter, Gislaved

Livescore – http://www.cupassist.com/pa/livescore/