AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Bortaseger för Sollentunas B damer mot Jomala

Sollentunas B damer bortaslog Jomala i Superettan Norra på första advent med 3-1 (22-25, 19-25, 19-25, 18-25). Det var till att börja med inget skönspel men ju längre matchen led, desto klarare grepp tog Sollentuna om matchen och de tre avslutande seten skulle egentligen haft större marginal.

 

 

 

Resan startades men incheckning i Viking Line terminalen strax innan 07:00 på söndagsmorgonen och kanske var det den långa resan som gjorde att första set utvecklade sig till någon form av försök till nytt svenskt rekord i egna misstag. När Jomala hade setboll hade Sollentuna 17 egna misstag. Det var inte mycket som fungerade. En bidragande orsak var förvisso att man reste till match med 3 passare, 3 spikers och en libero. Uppställningen blev den gamla hederliga passaren mitten fram, vilket tog en tid att få in.

Men i andra set skärpte laget till sig och började spela snålare och man leder med 16-8 när Jomala tar sin andra timeout. Vid 19-12 slappnar man av för mycket och släpper upp hemmalaget. Samma mönster följer tredje set där man går ifrån till 18-11, men vid 21-12 låter man Jomala putsa siffrorna igen. Kantanfallen har börjat få in skärpan och kombinationen att man producerar egna poäng och minskat ner på misstagen gör att man tar ledningen 2-1 i set. 

I fjärde set har man total kontroll på matchen och plockar nu även det mesta i försvaret. Vid 23-11 trampar Jomalas spelmotor snett i landningen efter anfall och tvingas utgå med knäsmärtor, vilket medför en paus i matchen. Sollentuna kommer av sig en smula och man tappar ett par onödiga bollar innan man avslutar setet med 25-18.

B damerna gör kanske inte sin bästa match i karriären, men med tanke på att det är en konst att vinna långa bortamatcher samt att man fick spela med ett väldigt spartanskt spelsystem, så gör man faktiskt en solid insats. Sandra Hallström fick återigen sadla om till spiker och tillsammans med Lydia Karlsson, Petra Strömwall och Hedvig Lannersten så har man bra tryck på kanterna. Passarna Amanda Linderoth och Sofia Nacksten  lyckas finna sig i att blocka och spela från mitten samt att bli utbytt mot liberon bak och gör även de en stabil insats. Liberon Milli Llenas har ett stabilt servemottag och opererar över en större yta i försvaret ju längre matchen lider och aspirerade klart på titeln matchens lirare. Petra Strömwall står för ett par svetiga försvarsräddningar i de sista seten och blir den som tar men Ålandsjuryn MVP pris tillslut.


Petra Strömwall – matchen lirare

Sollentunas B damer är borta från striden om platser i Allsvenskan i och med övriga resultat och spelar nu resterande matcher för att sätta klubbrekord i Sveriges andraliga.