AKTUELLT

Beachläger 2020 - Ingen sommar utan läger!

admin

WOHOO, det blir läger även i sommar för Sollentuna volley Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 26 (måndag 22 juni till och med fredag 26 juni ) för dig som spelar 4-manna, 6-manna, beachvolley eller är intresserad av att prova på volleyboll. På grund av de rådande ...

Första segern för C-Dam i Division 1!

I returmötet mot Säter i B-hallen på söndagen kom första segern i Division 1!

 

 

 

 

 

 

 

 

Äntligen kom den första 3-poängaren för C-tjejerna inför en hemmapublik på nästan 20 personer.

Det skedde i returmötet mot Säter, vilka vi förlorade mot i premiären med 3-1. Nu blev det revansch med 3-0! Det var ingen solklar seger, vi låg under med 9-14 i första set innan vi vände via större fokus och vann med 26-24, bla tack vare starkt servande.

I andra set låg vi under med 3-13 som värst och Lennart, coach för dagen, gav mer eller mindre upp setet och bytte in de som suttit på bänken för att alla skulle få speltid. Långsamt knaprade bänknötarna sig i kapp och om för att slutligen vinna med 25-22!

I tredje följdes lagen åt till 9-9. Sedan gjorde Sollentuna ett ryck till 16-12 för att i nästa rotation gå ifrån till 20-14. Setet vanns sedan med 25-23, utan att det blev alltför svettigt.
Segerreceptet var dels ett bra servande som satte press på motståndarna, med bl a 11 serveess där Linnea glänste med 4 samt ett kompetent spikande med totalt vunna 21 poäng. Tyvärr slogs elva bort så plusstatisken blev 10 poäng på spikar.
Men den viktigaste anledningen var att laget spelade mer som ett seniorlag för första gången, med ett tight defence och en vilja att inte förlora en enda boll. Tyvärr tappade vi en del skitbollar, bl a fem poäng på pet från deras vänsterkant bara i det sista setet. Men idag var SVK trots allt ett bättre lag där samtliga gjorde på det hela mycket bra ifrån sig!

Spelade gjorde Natalija, Linnea, Sofia, Hanna, Jenny, Anna, Mollie, Ellie, Nicole, Matilda och Lovisa.

Foto:Lena Bouveng