AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

En poäng för Sollentunas damer mot Svedala

Det blev en svängig match för Sollentunas damer mot Svedala som gästerna till slut kunde med 3-2, vilket betyder att Svedala få två poäng med sig hem till Skåne medan Sollentuna får nöja sig med en. Slutresultatet blev 2-3 (25-18, 23-25, 20-25, 25-19, 15-13).


Första set börjar däremot bra för Sollentuna och man spelar ett av sina bättre set hittills under säsongen. Man kontrollerar Svedala vänsterkant som endast gör en poäng totalt under detta set och Sollentuna har ledningen som mest med tio poäng. Framförallt blocket och serven firar stora triumfer och Anna Harlin gör ett bra jobb med att fördela passningarna och får med samtliga anfallare i spelet. Mot slutet av setet slappnar Sollentuna av en del och Svedala tillåts putsa siffrorna till 25-18 till Sollentuna.

Det andra setet börjar på samma set som det första och Sollentuna går fram till ledning med 14-10 där man tyvärr fastnar i en rotation och Svedala tillåts kvittera till 14-14. Nu börjar Svedalas vänsterkant genom importerna Roxanne Neely och  Hillary Hurley hitta igenom Sollentunas block och försvar men setet är jämnt hela vägen. Sollentunas räddar Svedalas första setboll vid 22-24 men Svedala kan avgöra på sin andra och vinner setet med 25-23.

Tredje set börjar dåligt för Sollentuna, Det görs mer misstag och anfallarna blir alltför försiktiga. Svedala är hela tiden före i poängprotokollet och vinner setet kontrollerat. Sofia Täcktor ersätter Caroline Werner på högerkanten och visar tuffhet med några bra anfall men Svedala vinner setet komfortabelt med 25-20.
Sollentuna fortsätter agera stressat i början av det fjärde setet då Svedala får upp mycket i försvaret och kan vända till egna poäng. Underläge 6-11 vänds dock till ledning 12-11 och det är framförallt Sofia Täcktor som vinner de flesta av sina anfall på högerkanten. Sollentuna hittar sitt spel igen i andra halvan av setet och vinner det komfortabelt med 25-19 och ett ovisst femte set stundade.

Det fina spelet från andra halvan av fjärde set håller i sig i början av femte set och Sollentuna har ledningen med 6-3. Efter en timeout från Svedala så lägger Sollentunas servemottagning över två bollar som Svedala kan avgöra direkt och vid sidbytet har Svedala ledningen med 8-6. Sollentuna krigar på och det är som mest en ledning med två poäng tills Svedala genom två vunna anfall skaffar sig matchbollar vid 14-10. Sollentuna räddar tre av matchbollarna men Svedala kan avgöra på sin fjärde matchboll genom ett centeranfall och vinner setet med 15-13.

Bästa poängplockare:

Sollentuna – Carolina Ljung, 16 p, Sofia Harlin 13 p
Svedala – Hillary Hurley 22 p, Sara Granath 13 p

Kommentar från sportchef Peter Hodor:

– Ett fall framåt jämfört med de två senaste matcherna och idag har vi stundtals ett bra eget spel. I det första setet och fram till halva det andra så tycker jag att vi har full kontroll på Svedala. Efter det börjar vi bli alltför försiktiga och det har vi inte råd med och jag tycker att vi tappar matchen under andra halvan av det andra setet. Det här laget kan aldrig slappna av vilket straffar oss idag men samtidigt spelar Svedala upp sig under andra halvan av matchen. Ett suveränt inhopp av Sofia Täcktor räddar en poäng åt oss i denna match och hon vinner i princip själv fjärde set åt oss. Hon visar vad det ger att vara tuff och aggressiv i anfallspelet och visar en härlig vilja att avgöra bollarna. Jag hoppas att hennes inställning kan smitta av sig på resten laget. Ett plus också till Sophie Ågren som gör sin första match som libero i Elitserien och håller ihop sitt spel på ett bra sätt. Nu väntar två veckors träning innan nästa match mot RIG Falköping som vi ska använda till att ta ytterligare kliv i lagets utveckling.

Nästa match:

Sollentuna RIG Falköping, lördagen 24 november, kl 14:30 i Arena Satelliten

foto: Anders Harlin