AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer möter Svedala

På lördag kommer Svedala på besök till Arena Satelliten för match i damernas elitserie. Båda lagen står inför denna match på tre poäng och det är en viktig match med tanke på fortsättningen av serien.

Svedala har i år tagit tre poäng mot Ljungby och har på papperet i år ett bättre lag än det som missade slutspelet förra säsongen. Det är främst lagets två utländska importer Roxanne Neely samt Hillary Hurley som Sollentuna måste få kontroll på för at kunna gå segrande ur denna match. Även Svedalas högerspelare, Sollentunabekantingen Anna Westerlund, har en framträdande roll hos gästerna vilket ger en bredd som tidigare kanske saknats.

I Sollentuna är alla klara för spel på lördag så när som på Hanna Lönnqvist som fortfarande dras med sjukdom. Fokus på träningarna har legat på försvarsspelet som måste fungera om man ska kunna vinna matcher i Elitserien och mot Svedala kommer det första testet om träningen gett resultat.

Kommentar från Peter Hodor, sportchef för damlaget:

– Trots att Svedala hållit till i botten av serien de senaste åren så är det här en svår match för oss. De har ett bättre lag på papperet i år medan vi har många spelare som aldrig spelat i Elitserien. Vårt fokus måste ligga på att stoppa deras vänsterkant där deras två utländska importer står för de flesta poängen. Kan vi lyckas med det så kan vi ha en bra chans men det kommer att krävas en topprestation från samtliga spelare i laget.