Förlust i skiljeset mot Tierp för Sollentunas herrar

Sollentunas herrlag utkämpade en jämn batalj på söndagseftermiddagen borta i Aspenhallen i Tierp. Matchen gick till fem set där varje set vanns med enbart två bollars marginal. Sollentuna hade sina chanser i både första och tredje set och hade kunna åka hem med mer än en poäng, men när det kom till skiljeset så var hemmalaget starkast. Slutresultatet blev 2-3 (23-25, 27-25, 24-26, 25-23, 13-15).

Tierp ställde upp som i LigaCupmatchen senast mot Södertälje, dvs med Daniel Alexander på högerkanten istället för i mitten. Därmed gestaltade sig matchen som en kamp om kanterna. Första set är jämnt upp till 20 då Tierp gör ett ryck till 21-23 men där Sollentuna kämpar sig tillbaka till 23-23. Tyvärr avslutas setet lite slarvigare med en servmiss samt ett anfallsmisstag.

I andra set tar Sollentuna ledningen med 12-7 men Tierp kommer ikapp och förbi och leder 21-24 och Sollentuna är mycket nära ett 0-2 underläge inför 10 minuterspausen. Men här är det Tierp som darrar på manschetten i avslutet och producerar en servemiss samt hela tre anfallsmisstag vilket ger Sollentuna övertaget med setboll. Den första räddar Tierp men vid 26-25 lyckas Sollentuna reducera.

Det fortsätte bra för Sollentuna och man har ledning 14-9 i tredje set. Här har man bra kontroll på Tierps spel och sitter i förarsätet på matchen men vid 15-10 blir man för försiktiga igen och släpper upp hemmalaget till 16-16 innan man hittar flytet igen och drar ifrån till 20-16. I ledning 22-18 och 23-20 är Sollentuna nära en 2-1 ledning men två blockutanfall av Tierp och en grov anfallsmiss av Sollentuna senare är det 23-23. Sollentuna har även setboll till 2-1 vid 24-23 men Tierp är skarpare i avslutet och lyckas vända setet. I det fjärde setet är det samma mönster där Sollentuna har setbollar vid 24-22 och stänger setet till 25-23.

I skiljeset får Sollentuna den sämre starten och ligger under med 3-6 men tar sig upp i ledning 10-9. Vid 11-11 vinner Kyle Friend ett kantanfall och därefter gör Dan Alexander ett blockpoäng och Tierp har liten matchboll. Vid 13-14 avslutas matchen via en sideout av samme Dan Alexander från sin nya högerposition.

Poängbäst i Sollentuna är Staffan Blomgren, 21 poäng, och Victor Petterrson, 20 poäng.

Kommentar från Lars-Göran “Snillet” Eriksson, herrlagets tränare:

– Vårt spel tar ett klart steg framåt och med lite tur hade vi kunnat resa hem med både 2 eller 3 poäng ikväll, men nu blev det bara 1 poäng. Lite oskärpa i avslutningen i första och tredje set fäller oss tyvärr. Vi har bra kontroll på Tierps spel och lyckas utföra vår serve- och blocktaktik genom hela matchen. Våra kantspelare är framgångsrika där bl a Victor Pettersson har en fantastisk score med 45 procents anfallsefektivitet vilket är väldigt bra. Nu gäller att hålla i formen till nästa helg och nästa elitseriematch.