Framgångar för Sollentuna Volleys ungdomar i Trekungaslaget

Det blev stora framgångar för Sollentuna Volleys ungdomslag i helgens turnering Trekungaslaget i Kungälv. Inte mindre än 4 guld, 2 silver samt 2 brons och en hedrande fjärdeplats blev det för de 15 lag som deltog.

U13

I de yngsta klasserna var det de stora träningsgrupperna med pojkar och flickor födda -01 som deltog där F01 hade 4 lag med och P01 hade 2 lag. I flickklassen blev den en intressant uppgörelse där finalen spelades med Sollentuna på båda sidor nätet samt även intressant coachduell mellan bröderna Lasse och Larry Karlsson. Det blev lillebror Larrys lag Jupiter som avgick med segern denna gång.

Larry och guldlaget Jupiter samt Lasse med silverlaget Merkurius

I pojkklassen slutade det också med seger i PU13 klassen för lag Sollentuna Gazooz som tog kommandot i finalen. Lag Spikers slutade på en fin 5:e plats.

Sollentuna Gazooz firar på prispallen

U15

I U15 klassen deltog Sollentuna enbart med tre lag på flicksidan och inget lag på pojksidan. I en nagelbitare som gick till skiljeset fick Sollentunatjejerna se sig besegrade av Malmö och slutade därmed på en hedrande 4:e plats.

Towe och laget i timeout och under match

U17

I U17-klassen deltog Sollentuna med ett tjejlag från F97, tre tjejlag från F98 samt ett pojklag från P98 där SVK tog sig till final i bägge klasserna. F97 tjejerna utkämpade en svängig final mot Södertelge där första set vanns ganska klart av Södertelge medan man ledde 18-6 i andra set. Tyvärr svängde pendeln igen och skiljeset förlorades med klara 6-15. Det är ändå ett steg frammåt för F97:orna då det blev brons förra året.

Block under matchen samt laget på prisutdelning

Killarna i P98 inledde bra första dagen och var obesegrade, men eftersom man är yngst i klassen så visste man att slutspelet skulle bli tufft. Semifinalen mot Habo blev också tuff där det efter 1-1 i set stod 13-14 med matchboll till Habo men där Sollentuna kunde vända och vinna med 16-14. I finalen mot Falkenberg blev det även där en vändning då man efter att ha fått ganska rejält med stryk i första set 17-25 lyckades fighta sig tillbaka i matchen och vinna andra set med 25-22. Skiljeset började med underläge men återigen kämpade killarna på bra och vann tillslut finalen överraskande med 15-12.

Gludjubel och delar av laget på pallen

U19

I U19-klassen deltog även Sollentuna med två lag. Tjejerna hade det lite motigt med en hastigt insjuknad coach inför avresan samt en stukad fot under gruppspelet, men med tejp, linda samt en vikarierande coach i Calle från herrlaget vann tjejerna kvartsfinalen mot Sjövalla med klara 2-0. Slutsegraren Gislaved rådde man inte på i semifinalen men bronsmatchen blev en vändning 0-1 till seger 2-1 där tjejerna lyckades spela ut sitt kunnande ordentligt.

Matchbollen i bronsmatchen just inslaget samt firande av bronset

Killarna inledde gruppspelet med en 23-25, 23-25 förlust mot Södertälje, men när man slutligen mötte samma lag i finalen var man aldrig riktigt hotade utan bärjade guldmedaljerna med 25-21, 25-16 efter ett mycket stabilt spel på alla positionerna, allt under ledning av coach Christer Hällgren.

Peter och laget firar samt står på prispallen.