AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger i LigaCupen för Sollentunas herrar

Det blev en mycket konstig men ändå för publiken underhållande match i LigaCupens poolspel. Sollentuna kör över gästande Södertälje i de tre första seten, men lyckas ändå bara leda med 2-1. Därefter har Södertelge 2 matchbollar i skiljeset men ändå står Sollentuna som slutsegrare. Hur gick detta till undrar säkert många? Slutresultatet blev 3-2 (25-16, 23-25, 25-18, 20-25, 17-15).

 

I första set drar Sollentuna i från efter 8, delvis mycket hjälpa av misstag från gästande Södertelge. Sean Anthony visar direkt att han är på spelhumör och tar genast ledningen i poängskörden. 25-16 slutar setet och som spelet bitvis var kändes det i underkant. Andra setet fortsätter på samma sätt och Sollentuna leder 16-9 och är på väg mot en odiskutabel 2-0 ledning. Kanske blev det lite för skojfriskt på planen och lite nonschalant låter man Södertelge få gå ikapp poängmässigt. Vid 21-20 brister kommunikationen och Sollentuna lyckas med det omöjliga dvs att förlora ett set man leder så klart.

I tredje set ser allt ut som vanligt igen och här leder Sollentuna med hela 16-8. Kantspelarna Sean Anthony, Victor Pettersson och Staffan Blomgren producerar alla poäng. Södertelge har kommenderat samtliga spelare att ståserva för att desperat få bort all form av misstag. Ledningen drygas ut till 21-11 och det är först på slutet som Södertelge lyckas putsa siffrorna.

Fjärde set börjar mycket märkligt, för gästande Södertelge har matchen igenom haft ett ganska högt tonläge och när spelarna kommer in på banan så åker det gula kortet upp som man i sidbytet lyckats snacka sig till med mindre lämpade ord. Men Sollentuna slappnar av och ställer bara in skorna och det räcker inte. Södertelge har nu flyttat ut Danny Weemes på högerkanten och där börjar han framgångsrikt leda sitt lag. När Sollentuna har chans till kontakt så slarvar man bort det via oskarpa avslut och ofokuserade aktioner. Fjärde set går helt rättvist till Södertälje.

Så ska alltså matchen avgöras i ett skiljeset, vilket tycktes märkligt efter de tre första seten. Sport är logiskt ologisk ibland och naturligtvis hamnar Sollentuna i underläge direkt. Sidbytet sker vid 4-8 och det är först vid 10-12 som kontakt börjar etableras. Södertelge har matchbollar vid 14-13 och 15-14 och Ashur Ibrahims hoppserve sitter inte många katthår utanför baslinjen. Victor Petterson servar och efter ett dåligt mottag slår Danny Weemes ut och Sollentuna har skaffat sig matchboll. Timeout Södertelge. Ny serve av Victor och ett sideoutförsök i mitten via Stamler som fastnar i Tobias Ericssons händer och så var matchen slut.

Sollentuna, helt utan proffsförstärkningar och med 5 egna produkter på banan, lyckas alltså tillslut vinna mot Södertelge och deras 4 proffs på banan i en mycket märklig och för publiken underhållande match.

Poängbäst i Sollentuna blev Sean Anthony med 24 poäng, följt av Victor Pettersson och Staffan Blomgren båda på 18 poäng. I Södertelge blev Danny Weemes poängbäst med 22 poäng följt av Hampus Randén med 14 p.

Kommentar från coach Lars-Göran “Snillet” Eriksson:

– Vi fortsätter med de positiva inslagen i spelet som syntes i matchen mot Hylte/Halmstad. Nu hade ju inte Södertelge samma räckvidd i block som Hylte och bitvis därför lyckas våra kantspelare. Vad vi pysslar med i slutet av andra set är bortom mitt förstånd och ett set ska ju vara klart vid 16-9. Sen kunde vi lika gärna förlorat denna matchen efter det, vilket hade varit svårföklarat sett till hur överlägsna vi var i de tre första seten – borträknat raset i andra set. Men det gäller att vara bäst av 15 i skilje. Sean Anthony gör en bra match och blir poängbäst. Victor Pettersson är den som har högsta anfallsefektiviteten med sina 32%.

 

I LigaCupen hänger nu vidare avancemang på hur matchen Södertelge – Tierp slutar. Om Tierp vinner med 3-1 eller bättre är Sollentuna vidare, annars är man ute ur LigaCupen.