AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust för Sollentunas damlag mot Hylte/Halmstad

Det blev en klar förlust för Sollentunas damer mot Hylte/Halmstad som kunde ta med sig alla tre poäng hem till Halland.
Slutresultatet blev 0-3 (21-25, 20-25, 17-25).

 

Matchen började dåligt för Sollentuna med osäker servemottagning vilket gjorde det enkelt för Hylte/Halmstad att rycka åt sig en ledning med 8-3 innan Sollentuna fick lite ordning på sitt spel. Hylte/Halmstad behåller dock försprånget och det är först vid 6-14 som Sollentuna börjar knappa in i poängprotokollet men man kommer inte närmare än tre poängs skillnad och Hylte/Halmstad vinner setet med 25-21 efter bra anfallsspel på båda sina kanter, som har en hög effektivitet.

I andra set så kommer Sollentuna ut och spelar bättre från början och tar en tidig ledning med tre poäng. Man får bättre tag i Hylte/Halmstads anfall och även den egna serven börjar ge utdelning. Setet är jämnt men Hylte/Halmstad kommer ikapp och tar ledningen med 16-15 och vänder setet till sin fördel med ett par bra block samt försvar som man vänder till egna anfallspoäng. Sollentuna orkar inte riktigt stå emot och Hylte/Halmstad glider ifrån och vinner andra set med 25-20.

Det tredje setet är Hylte/Halmstads från början till slut och Sollentuna är aldrig riktigt nära att hota bortalaget. Hylte/Halmstads större tyngd tar ut sin rätt och man har en stor ledning genom hela setet. Sollentuna försöker men lyckas inte få hål på gästerna utan Hylte/Halmstad vinner setet komfortabelt med 25-17 och matchen med 3-0.

Kommentar från Peter Hodor:

– Idag bjuder vi inte riktigt upp till match, tycker jag. Vi har jobbat mycket på att vara ett lag som det är svårt att avgöra bollar på men idag lyckas vi inte alls med det. Hylte/Halmstad får allt för många gånger komma undan med mediokra anfall och då kommer vi aldrig vara nära att hota dem. Samtidigt tycker jag att det är ett riktigt bra lag vi möter men vi måste kunna sätta mer press på dem än vi gör idag. Om man ska ta med sig något positivt så spelar vår servemottagning upp sig under matchen och är bra i andra delen av matchen. Sofia Harlins två första set är också mycket bra och hon är egentligen den enda idag som står upp mot bortalagets tyngd och kraft. Nu blir det till att jobba inför nästa tuffa bortamatch mot Katrineholm.    

Nästa match i Elitserien:

Katrineholm – Sollentuna, onsdagen 3 november kl 19:00 i Duveholmshallen, Katrineholm