AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Kostsam förlust för Sollentunas B damer mot Vallentuna

Det blev en kostsamförlust för Sollentunas B damer i matchen mot Vallentuna i Superettan. Inte nog med att 3 poäng gick åt fel håll utan B damerna drabbades även av en förmodad fotledsfraktur under första set. Matchen slutade 0-3 (19-25, 21-25, 24-26).

 

 

Vallentuna mönstrar ett starkt lag i Superettan, starkare än senast i Vårettan. Sanna Hoszeks comeback förra året gjorde att laget fick en tung avslutare men till denna säsong har även Lisa Jönsson anslutit som en passare/spiker med kvalitet. Med dessa två på banan startade Vallentuna i andra matchen i Superettan Norra.

Sollentunas B damer har efter en aning rörig start på försäsongen genomfört ett par veckors bra träningar och har förbättrat sitt spel rejält sedan den klara förlusten i Uppsala Cup för en månad sedan. B damerna hänger med upp till 7 men där gör Vallentuna två servess och skaffar sig ett litet övertag. Vid ställningen 10-13 händer det värsta och i ett blockhopp landar Petra Strömwall så illa så att det ganska snart är klart att detta är mer än bara en vanlig fotstukning. Naturligtvis påverkar en sådan händelse laget och spelet mycket och det var svårt för tjejerna att hålla uppe det dubbla fokuset. Underläget växer till 10-17 men därefter kämpar man sig i kapp till 18-19 innan fokus försvinner igen.

Andra set spelas i princip utan bänken på plats då andra uppgifter måste lösas. Mentalt påverkar det Sollentuna och spelet når inte någon högre kvalitet och underläge 9-17 är rätt naturligt. Men just här tar sig B damerna samman och visar en moral som känns skön. Man får press på serven samt spelar ett tajt blockspel vilket gör att Vallentuna har svårt att vinna boll i anfall. Från underläge 9-17 tar sig Sollentuna fram till 18-19 och andra set har helt plötsligt blivit en öppen affär. Tyvärr är det oskärpa i avgörande lägen och ett överarbetat försvarspel som fäller avgörandet och även andra set förloras.

I tredje set syns en helt annan trygghet, för nu firar Sollentunas blockspel stora triumfer. Vid 10-10 lyckas B damerna ligga steget före Vallentuna och man har greppet om setet. Två gånger i setet uppstår en liten konstpaus då ambulanspersonal med bår först kommer in i hallen och sedan lämnar den. Sollentuna har ledning 19-17 och sedan med 23-21. Laget har även setbollar vid 24-22 men det är inte Sollentunas match och symptomatiskt förlorar man de två sista bollarna på att man inte kan stå still i försvarsspelet. Vallentuna vinner helt rättvist, men det hade varit spännande att se vad som kunde ha hänt i ett fjärde set.

Det är en laginsats som B damerna gör där man lyckas komma upp på spåret igen efter incidenten med fotskadan. Annie Löfqvist kommer in i stället för skadade Petra och är framgångsrik i såväl block som anfallsspel. I övrigt ska hela laget ha beröm för att man lyckas genomföra matchen så pass bra under dessa annorlunda förhållanden och mot en svår motståndare som Vallentuna.

Chans på revansch får B damerna redan kommande lördag då lagen möts igen.

 

Nästa match i Superettan Norra:

Vallentuna – Sollentuna B damer, lördagen 27 oktober kl 12:00 i Tellushallen, Vallentuna