AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damerna spelar Ligacupmatch mot Lindesberg

På onsdag åker damlaget till Lindesberg för sista gruppspelsmatchen i Ligacupen. Första mötet mot Örebro slutade med en förlust med 3-0 och denna vecka blir en repris på förra veckan eftersom man först möter Lindesberg i cupen på onsdag och sedan möts man igen i Elitserien på lördag.

 

Laget åker till Lindesberg med en bra känsla efter segern mot Örebro i lördags. I denna match möter man dock regerande Svenska mästarna som i år på papperet ser ännu starkare ut och Lindesberg får ses som storfavoriter till segern i denna match. För Sollentunas del så gäller det att låta Lindesberg jobba för poängen och även se matchen som ett bra tillfälle att möta ett storvuxet och hårtslående lag. Det är inte många chanser till att möta så tufft motstånd och varje sådan match blir utvecklande för vårt unga lag.

Lindesberg bygger sitt spel på ett kraftfullt anfall från framförallt kanterna och spelare att hålla ett extra öga på blir Sara Malmlöv och Marjorie Giordano.  För Sollentunas del blir serven ett viktigt vapen för att få bort Lindesbergs centrar från nätet och på så sätt kunna spela ett stadigt block- samt försvarsspel mot deras kantanfallare.

Lagen möttes för två veckor sedan i turneringen i Lindesberg och där avgick Lindesberg med seger med 2-1 efter en jämn tillställning. I den matchen visade Sollentuna prov på bra försvarsspel som stressade Lindesberg till misstag. Lindesberg saknade i den matchen sin ordinarie libero Kaisa Wallin samt centern Tina Johansson så det kommer att bli en ännu tuffare uppgift på onsdag. En härlig utmaning för Sollentuna!