Seger för Sollentunas B damer mot Jomala

Sollentunas B damer mötte Jomala i premiären av Superettan Norra kl 16:00 på söndagseftermiddagen och lyckades vända 0-1 underläge till seger med 3-1 (20-25, 25-22, 25-20, 25-18). Det egna servemottaget och anfallsspelet fungerade bra genom hela matchen, men i försvar mot gästande Jomalas varierade anfallsspel hade hemmalaget desto svårar. Genom hela matchen förbättras försvarspelet och även om det fanns lite mer att önska så är det tillslut det som fäller avgörandet till B damernas fördel.

Jomala hade Sollentuna mött i Uppsala Cup och hade därmed ganska bra koll på dem. Det handlar mycket om två lite äldre och rutinerade vänsterspikers som styr servemottag och anfall. Det var i princip samma lag som klev in i Sporthallen på söndagseftermiddagen.

Första set börjar lite ofokuserat och B damerna slår bort ett par onödiga anfall och börjar i ett underläge, men därefter får man bra press på sina servar och går upp i ledningen. Klara Kindlund är på spelhumör och Sollentunas centerspel är med från start. I alla fyra seten hade B damerna ledningen med 16-11, men i första set låser spelet sig mer och mer ju närmare slutet på setet man kommer. Vid 19 lika är försvarsspelet väldigt stillastående och för enkla bollar tillåts gå ner i golvet, vilket naturligtvis gör att första set förloras med 20-25. Ingen vidare statistik då man avslutar setet med 4-14 i poäng.

Vid 10 i andra set drar Sollentuna ifrån till 16-11 som även här blir till 19 lika. Dock genomförs ett lyckat dubbelbyte där Hedvig Lannersten och Sofia Nacksten kommer in som höger/passare och bidrar till kvittera till 1-1 i set. I det tredje setet har Sollentuna läst in sig på motståndarnas spel och plockar nu även dropp och pet förutom hårda spikes. I stället för att ledningen krymper kring 19 orkar man hålla ett par poängs försprång och vinner setet med lite mer margial.

I fjärde set har Sollentuna bättre ork och går från 16-11 till 22-14. Serven sätter press på Jomala som får allt tyngre lägen att avsluta från. Lydia Karlsson kommer in i servemottagningslinjen och gör comeback efter en längre tids knäproblem. Trots lite svaj i slutbollarna så håller B damerna uppe spelet och kan stänga matchen med 25-18 vinst i fjärde set.

Efter första set så höjjer sig B damerna sig kontinuerligt genom matchen och spelar stabilt. Serve, servemottag och anfall fungerar tillfredställande medan försvaret inte kommer upp till samma nivå. Det är seriepremiär och laget har bara matchat i Uppsala Cup innan och där var inte truppen komplett. Med lite mer träning och matchande har Sollentunas B damer förutsättningar för att göra höstserien spännande. Extra plus i dagens match till Sara von Sydow och Sandra Hallström för anfallsspelet där de slutar med 16 respektive 13 poäng.