Sollentunas B herrar öppnar med en seger i division 1

Sollentunas B herrar, alias Draget, öppnar Division 1 Nordöstra med en 3-1 seger mot Södertelge B. I ett splitter nytt matchställ klev herrarna in på deras hemmaarena Helenelund och visar rutin i avgörande lägena. Slutresultatet blev 3-1 (25-23, 25-20, 24-26, 25-12).

 

Draget fortsätter även denna säsong vara Sollentunas B herrar och laget har lyckats knyta till sig fler spelare och har därmed en ganska bred trupp. Att rutin betyder mycket i seriespelet visar grabbarna då de vid 22 lika i första set vinner de viktiga bollarn och tar hem setet 25-23. Även andra set är inledningsvis jämt, men Dragets block och centerspel kommer igång bättre och man glider ifrån och vinner setet med lite större marginal och vinner med 25-20.

Tredje set följer den klassisk dramaturgin i volleyboll där ett lag med en 2-0 ledning oftast slappnar av och har väldigt svårt att knyta till säcken. Samma öde drabbar Draget och söndagsmorgonens match går vidare till ett fjärde set via setförlust 24-26. Draget är inte intresserat av att låta matchen gå till skiljeset och därmed tappa poäng utan laget set till att stänga matchen i fjärde set med klara 25-12 och därmed vinna med 3-1.

Tongivande spelare i Draget är som vanligt de bägge centrarna Martin Rydh #1 (lagledare) och Fredrik Haglund #15, samt passaren Jonas Andersson #5, men i dagens match är det Magnus Ekqvist #13 som med vänstersläggan på högerkanten står för mycket av poängskörden.

I Division 1 Nordöstra återfinns Team Gotland, Järnboås, Västerås, Södertelge B tillsammans med Draget och serien ser ut att bli en tuff kamp om de första två platserna och en plats i Vårettan.

 

Nästa match:

Sollentuna B – Västerås, söndagen 21 oktober kl 10:00 i Helenelund