AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas Damer vann Elitseriepremiären mot Örebro

Ett revanschsuget Sollentuna vann Elitseriepremiären mot Örebro. Sollentuna kunde efter en något trevande inledning vända och vinna med 3-1 (21-25, 25-19, 25-11, 25-21). Sollentuna jobbade på tålmodigt och gav aldrig upp, vilket tillslut gav utdelning. Det blev en skön revansch efter förlusten i Ligacupen i tisdags.

 

 

Matchen började lite trevande för Sollentuna och Örebro hade ledningen genom större delen av setet och i slutet kunde Örebro dra ifrån till 21-25. Nu var det förmodligen inte många som trodde att Sollentuna skulle komma tillbaka då de i tisdags förlorade i tre raka set. Men spelarna i Sollentuna ville annorlunda och i det andra setet var det Sollentuna som hade en liten ledning genom hela setet vilket de mot slutet drygade ut till 25-19.

I det tredje setet var det aldrig någon diskussion om vilket som var det starkare laget, Sollentuna tog ganska omgående en stor ledning som de bara dryga ut genom hela setet. Sollentuna vann tillslut med hela 25-11.

Sollentuna var det laget som lyckades bäst i servemottagningen genom hela matchen, vilket ofta blir en avgörande faktor i vem som står som slutsegrare. Sollentuna lyckades i andra och tredje setet även med att få lite press i sitt anfall samtidigt som Örebro spikers hade svårt att komma förbi Sollentunas block, vilket gjorde att Sollentuna relativt enkelt tog hem det tredje setet.

Efter en så stor seger som Sollentuna tog i det tredje setet är det väldigt lätt att slappna av vilket gör det svårt att komma tillbaka. Det var precis det som hände Sollentuna, i de första fyra bollarna lyckades de inte med något och Örebrosåg ut att kunna vända matchen. Men Sollentuna ville annorlunda och tog direkt sex raka poäng, mycket tack vare ett starkt försvarsspel. Setet blev sedan en jämn historia, men med Sollentuna något poäng före hela tiden. Precis i slutet visade Sollentuna att de verkligen inte tänkte förlora denna match och drog ifrån till setvinst med fyra poäng och vann matchen med 3-1 (21-25, 25-19, 25-11, 25-21)

Kommentar från tränare Daniel Glimvert:

– Tjejerna spelade med ett stort självförtroende idag och de gav aldrig upp.  Trots en tung start och den stora förlusten i Ligacupen i färskt minne, bara fortsatte de att mala på. Till slut lyckades de nöta ner Örebro tack vare ett starkt block- och försvarsspel samt att de alltid satte press på Örebro.

Nästa match i elitserien:

Lindesberg – Sollentuna, lördagen 13 oktober 14:00 i Lindesbergs Arena

 

Nästa match i LigaCupen:

Lindesberg – Sollentuna, onsdagen 10 oktober kl 19:00 i Lindesbergs Arena

 

foto: Tobias Leivalds