Förlust i premiären för herrarna

Det blev en förlust i tre raka set i elitseriepremiären mot Habo för Sollentunas herrar. Sollentuna stod för en för hög grad egna misstag samtidigt som Habo hade ett för starkt anfallsspel för att utgången på matchen skulle kunna bli en annan. Slutresultatet blev 0-3 (25-27, 18-25, 20-25).

Sollentuna öppnar första set friskt och leder med 8-6 och man har även ledningen efter 10, men därefter svänger setet och Habo går förbi till 16-13. Skärpan är alldeles för dålig i Sollentunas behandling av enkla bollar där misstagen Sollentuna gör ger gäastande Habo enkla poäng. Trots det så arbetar sig Sollentuna ikapp och vänder 23-24 till egen setboll 25-24. Turen står inte Sollentunas bi och Habo vinner inte helt orättvist första set.

I andra set försvinner möjligheterna till kvittering ganska omgående då 7-8 blir till 9-16. Återigen har Sollentuna för hög felprocent i anfallsspelet medan Habos center Jens Persson gör en riktigt bra match och vinner i princip allt han är inblandad i. Samtidigt har Sollentuna svårt att döda boll och även hitta rätt i block.

Tredje set består av underläge mest hela tiden, men trots 6-8, 13-16 så jobbar Sollentuna på och är hela tiden tillräckligt nära för att hemmapubliken ska kunna leva på hoppet. Man blandar en bra aktion med två mindre lyckade och Habo skaffar sig läge att stänga matchen vid 23-20 och Adnan Herco vid serve. Två servar med tryck pressar Sollentuna och matchen avslutas med ett servess från Habo.

Habo genomför matchen stabilt och visar upp ett homogent lagspel, men att man får vinna en match där deras dominant till högerspiker, Adnan Herco, lämnar planen med beskedliga 23% effektivitet är kanske ett bevis på att Sollentuna lyckas med bara halva taktiken. Med för få block och för klen effektivitet i eget anfall förlorar man matchen utan att lyckas ta ett set.

Bästa viljan under matchen visar Andreas Grundstedt upp som gör ett par inspirerande anfall- och blockpoäng samt även servar smart. I gästande Habo var centern Jens Persson den spelaren som visade framfötterna mest och blir lagets näst bäste poängplockare.