Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damlag spelar turnering i Lindesberg

Träningsturneringen i Lindesberg i helgen innehöll mycket positivt för damlaget även om spelet stundtals var lite ojämnt. Laget åkte upp på lördagen utan sin ordinarie högerspelare Caroline Werner som hade förhinder och mötte under första dagen RIG Falköping, Lindesberg och Örebro. Debuterande Sofia Täcktor fick under lördagen spela på högerkanten och gjorde det under förutsättningarna bra.

Första matchen mot RIG Falköping började med ett inspirerat Sollentuna med bra servetryck och som inte lät Falköping komma undan med dåliga handlingar i sitt anfall. Sollentuna tar en tidig ledning som man bara drygar ut och det är framförallt serven som firar stora triumfer. Laget glider ifrån till en säker setseger med 25-14. I andra set får Falköping mer ordning på sitt spel och Sollentuna blir med detta mer försiktiga i sitt spel. Sollentuna släpper iväg Falköping ett par poäng några gånger under setets gång men jobbar sig ikapp, men vid 20-20 så tar Falköping tre raka poäng och stänger setet vid 25-22.

I det sista setet (matcherna spelas i tre set) är Falköping lite bättre än Sollentuna i alla moment och vinner relativt komfortabelt med 25-21 och matchen med 2-1 i set. Skillnaden mellan lagen under matchen är framförallt serve och servemottagning och det laget som behärskade de momenten bäst var också det lag som avgick med setseger.

I andra matchen för dagen så stod Svenska mästarna Lindesberg för motståndet. Lindesberg hör i år till huvudfavoriterna till SM-titeln och har en bred trupp med mycket längd och tyngd. Lindesberg hade också inlett turneringen med att krossa Örebro. Matchen inleds dock med respektlöst spel från Sollentuna som framförallt spelar ett mycket bra spel i egen serve. Många poäng antingen blockas ner eller så vänds försvar till anfall som ger poäng. Sollentuna rinner ifrån till hela 16-12 som sedan blir 21-13. Lindesberg tillåts knappa in några poäng i en stark serverunda men Sollentuna tar första set med 25-22 efter anfall av Sofia Täcktor.

Sollentuna börjar det andra setet i samma stil som det första med bra servetryck som sätter Lindesbergs mottagare under press vilket resulterar i några enkla poäng. Lindesberg börjar få ordning på sitt spel under andra halvan av setet men lagen är helt jämna. Till slut vinner Lindesberg setet med 29-27 efter att båda lagen turats om att ha både set- och matchbollar utan att Sollentuna lyckas förvalta de chanser de fick.

I det sista setet så är matchen fortfarande jämn med Sollentunaledning 8-6 och laget drygar sedan ut till 16-10. Lindesberg krymper ledningen till 20-21 men Sollentuna skaffar sig matchboll vid 24-23. Duktiga spikern i Lindesberg Sara Malmlöv räddar dock laget med ett distinkt anfall och i hennes serve så lyckas Lindesberg ta två raka poäng och vinner setet med 26-24.

Sollentunas tredje match börjar direkt efter matchen mot Lindesberg då man möter Örebro. Efter Sollentunas urladdning i matchen mot Lindesberg så spelar laget slarvigt men lyckas ändå ta en ledning i första set som man sedan håller till setseger 25-20. I detta set så är det mer ett Örebro som kanske underpresterar en del och bjuder på många enkla poäng.

Det andra setet börjar med ett lite mer vaket Sollentuna och vid 16-13 så tror de flesta att man ska vinna matchen. Örebro vill dock annat och setet utvecklar sig till ett maratonset där lagen har många chanser att vinna setet som de inte förvaltar. Till sist så vinner Örebro setet med 38-36. Det avgörande setet börjar dåligt från Sollentunas sida och man lyckas inte med någonting. Örebro spelar inspirerat och vinner mot ett lojt och uppgivet Sollentuna med 25-11 och matchen med 2-1 i set.

På söndagen ställs man åter igen mot Örebro i en match i fem set om tredje plats i turneringen. Matchen börjar med ett mycket mer fokuserat Sollentuna än matchen innan och tar tag i taktpinnen direkt. Man firar stora triumfer framförallt i egen serve där många bollar vänds till egna anfallspoäng. Sollentuna rinner ifrån och man vinner setet med utklassningssiffrorna 25-9.

Andra set är ett mycket jämnare set där Sollentuna inte riktigt lyckas behålla det fina spel man haft under det första setet. Setet är jämnt hela vägen men denna gång vinner Sollentuna det långa setet med 32-30 och har en ledning med 2-0.

Det tredje setet börjar dåligt för Sollentuna och man kommer snabbt under med ett par poäng. Många handlingar, speciellt första tillslaget på egen sida är dåligt, och då får man lägga över allt för många gratisbollar till Örebro vilket man inte har råd med. Setet säkert till Örebro med 25-20. I det fjärde setet kommer Sollentuna ut med en helt annan pondus och alla handlingar i detta set är lite rejälare. Bra serve följs upp av ett bra block- och försvarsspel. Sollentuna är helt överlägset i detta set och Örebro faller samman. Setet till Sollentuna med 25-11 och vinst i matchen med 3-1.

Daniel Glimverts och Peter Hodors kommentar efter helgen:

– En helg som gett en del positiva besked. Vår servemottagning gör ett bra jobb vilket är skönt att se, då detta moment är ett av de få moment vi kunnat lägga mycket tid på under försäsongen. Under första dagen så är det helt klart matchen mot Lindesberg som sticker ut positivt och där gör vi en mycket bra match. När vi kan komma till bra anfall hela tiden så har vi spelare som kan göra det svårt för motståndarna. Det gäller att fortsätta jobba på detta för oss och Anna Harlin gör ett stort jobb som passare. Lite surt att vi faller ihop som vi gör i sista setet mot Örebro på lördagen men bra av tjejerna att få revansch på söndagen. Under den matchen är spelet väldigt upp och ner men vi spelar med många olika konstellationer vilket försvårar en del. Extra plus i helgen till Carolina Ljung och Anna Harlin men alla spelare gör bra ifrån sig under helgen.