Sollentunas B-damer spelar försäsongsturnering i Uppsala

Säsongens upplaga av Sollentunas B-damer spelade Uppsala Cup under söndagen på försäsongen. Precis som det hör till på försäsongen så blev det gott & blandat i spelet, men med tanke på förutsättningarna och dagens tuffa spelschema så genomför B-damerna dagen med ett klart godkänt resultat.

Försäsongen har varit utmanande där såväl träningstider som trupp varit i rörelse, men där bägge stabiliserat sig de senaste veckorna. För att få lite matchträning innan Superettan startar 7 oktober så ställde laget upp i Uppsala Cup söndagen 23 september. Nu var det inte full trupp utan bara 8 spelare som kunde deltaga. Med hela 5 matcher på en dag blev det lite i överkant, men samtidigt var det flera frågetecken som rätades ut trots det.

Turneringen genomfördes som tvåsetsmatcher och Sollentuna åker hem med en 2-0 vinst, 3 oavgjorda matcher och en 0-2 förlust. Vinsten kom i öppningsmatchen mot Säter och i denna match var den egna osäkerheten som störst i laget. 1-1 matchen därefter mot Division 1 laget Stockholms Vingar blev en match där framför allt försvarspositionerna trimmas in och där första set förloras just pga det.

Med start kl 15:00 hade B-damerna tre matcher på raken och först på tur var turneringssegrarna Uppsala. I första set lyckas Sollentuna bra med servemottag och anfall och vinner det jämna setet. Även det andra setet blir jämnt men här fungerar servemottaget lite sämre och laget gör dessutom lite för många oprovocerade misstag för att man ska kunna vinna 2-0. Kl 16:00 väntar Vallentuna som tar en grym revansch för vårens förluster och vinner klart. Sollentuna kämpar med att hitta rätt positioner i servemottaget och får jobba i svåra lägen. Många bra aktioner utförs också, men att de 8 spelarna inte spelat tuffa matcher med varandra lyser lite igenom.

Avslutande matchen spelas mot Jomalas Superettanlag. Första set är jämnt fram till slutbollarna där Sollentuna blir lite oskärpta och setet förloras med 21-25. Man hamnar även under i andra set men kommer sedan in i ett flow med bra serv/servemottag och distinkta anfall. Andra set vinns med 25-17 och matchen blir ytterligare en 1-1 match.

Det var mycket nytt som skulle trimmas in under turneringen som t ex att servemottagningslinjen var ny och Sofia Nacksten som passaren var ny för de flesta spikers. Med tanke på det och att det varit en smula rörigt under försäsongen så kvitterar laget ut ett klart godkännt resultat. Camilla Hörnqvist och Sandra Hällström spelar också i nya roller där Camilla är libero och Sandra som tar steget från passare till servemottagande spiker.

Det är två veckor kvar till hemmapremiären i Superettan mot Jomala och efter dagens 1-1 match så känns det som en klart öppen affär.

Hemmapremiär i Superettan:

Sollentuna B damer – Jomala
söndagen 7 oktober, kl 17:00
Sollentuna Sporthall, A-hallen