Framgångar för Sollentunas ungdomar i Beach-SM

Det blev 3 guld och 4 silver i ungdoms-SM i beachvolley som spelades på Skrea strand i Falkenberg 24-27 juli. Sollentunas ungdomar lyckades i stort sett upprepa bedriften från inomhussäsongen då man på stranden var i final i 7 av 10 klasser.

FU21 – Guld till Sanna och Tina Thurin

Sanna och Tina lyckades försvara JSM-guldet från förra sommaren och tog nu alltså sitt andra raka SM-guld i klassen. Systrarna följde därefter upp framgången med att ta sig till kvartsfinal i seniorklassen och slutade därmed på en meriterande 5:e plats.

FU19 – Silver till Carolina Ljung och Sofia Nacksten

Sofia och Carolina tog sig hela vägen till final men väl där var Emelie Hedenberg och Frida Kindbom för starka.

FU17 – Guld till Diana Lundvall och Hanna Remme-Larsen

Diana och Hanna lyckas med bedriften att vinna SM-guldet utan att förlora ett set och tar därmed SM-guld i FU17-klassen både inom- och utomhus under samma säsong.

PU17 – Silver till Jakob Molin och Jakob Zachrisson

Jakob M och Jakob Z vann en knallhård semi i skiljeset och ställdes i finalen mot Peter Nilsson och Oskar Borna från Lund, vilka man inte kunde rubba denna gång.

PU15 – Silver till Fredrik Ljung och Oskar von Sydow

Oskar och Fredrik spelade tillsammans med Marcus Torstensson från Hylte och även här bar det hela vägen till final. I finalen hade killarna inte bara en motståndare utan två då matchen spelades med en odiskret speaker från arrangörsklubben.

FU13 – Guld till Ulli Blomgren, Ida Molin och Lotta Karlsson
PU13 – Silver till Pontus Fredstam, Gustav Molin och Melker Wieslander Jansson

Finalerna i U13 klassen blev ganska lika men slutade ändå olika. Bägge matcherna gick till skiljeset men medan Ulli, Ida och Lotta kunde jubla efter seger 15-9 så blev det inte samma lyckliga slut för killarna som föll med 13-15.

Utöver medaljerna blev det även 2st 4:e platser. i PU21 så kom Staffan Blomgren på fjärdeplats tillsammans med Södertelges Hampus Randén och i FU15-klassen så kom Kajsa Österman, Filippa Ström och Johanna Molin också fyra.

Bilder från Svensk Volleybolls hemsida. Fotograf Birger Jacobsson.