AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger och serieseger för Sollentunas C damer

Det blev en seger i tre raka set för Sollentunas C damer då man hemmaslog Stjärnfall tidigt på söndagseftermiddagen med siffrorna 3-0 (25-20, 25-20, 25-20). C damerna står därmed som seriesegrare i Vårtvåan Nordöstra med ett matchfacit av 8-0 och 24-5 i set.

 

Seriesegern var redan klar innan matchen vilket kanske tog bort lite av spänningen. Målsättningen var trots allt att vinna matchen och gå obesegrade genom vårserien. Inledningsvis hamnar laget under med 7-10 i första set vilket visar att man inte kunde ta för lätt på uppgiften. Bra servande av Anita Nolsjö gör att ledningen svänger och Sollentuna kopplar greppet med 14-10. Det blir en del egna misstag vilket gör att man aldrig riktigt drar ifrån till en större ledning. Stjärnfall kämpar även de på då matchen betyder chansen till en andra plats för dem.

I andra set är det återigen starkt servande, bl a av Petra Strömwall, som gör att Sollentuna går ifrån till ledning 17-11. Stjärnfall är, trots att C damerna spelat in sig, framgångsrika i framför allt dropp och pet vilket Sollentuna inte tycks ha den energi som behövs för att kämpa upp i alla lägen. Vid 24-17 har man skaffat sig massor med setbollar, men via lite svårigheter i servemottaget så slutar även andra set 25-20. Även i det tredje setet skaffar sig Sollentuna ett poängövertag via serven och går ifrån till 9-3 och 14-7. Denna gång har man matchboll vid 24-19 men talens magi är framme och det blir även 25-20 i det tredje setet.

Matchen igenom spelar C damerna tvåpassarsystem för att samtliga passare ska få spela i sina ordinarie roller. Servemottag och försvar var moment som kunde fungerat snäppet bättre under matchen. Mottaget tvingade passarna allt som ofta att röra sig över lite för stora yta och Stjärnfalls anfalls kändes emellanåt inte otagbara fastän de gav poäng. Den spelare som var hetast på planen i dag var centern Anita Nolsjö som visade upp både ett bra anfalls- och blockspel.

Sett över hela säsongen så har Sollentunas C damer gjort en helgjuten insats. Under hösten vann man serien Division 2 Nordöstra och vårserien slutar man alltså som segrare också i Vårtvåan Nordöstra med övertygande 8-0 i matcher. Kring sportlovet hamnade laget i en utmanande situation där det var spelarbrist, men man lyckades trots det vinna två matcher med 3-2. Det roliga med resultatet är att det har varit möjligt att rotera runt på spelare och ändå hålla den nivå som behövs för att vinna matcherna.

I och med seriesegern så går Sollentunas C damer upp till Division 1 till hösten, vilket betyder att Sollentuna på damsidan har A-laget i elitserien, B-laget i Superettan och C-laget i division 1.

Slutställning i Vårtvåan Nordöstra:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD1138&k=LS1138&p=1